İstanbul'da 45 Milyon Liralık Kamu Kaynağı Heba Olmak Üzere

TAKİP ET

BTK'nın İBB'nin frekans kiralama süresinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması konusundaki başvurularını onaylamaması toplamda 45 milyon liralık bir kamu kaynağının heba olmasına neden olacak. Aksi takdirde ücretsiz Wi-Fi hizmeti kesintiye uğrayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin ücretsiz İBBWi-Fi hizmeti Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nun ilgili başvurulara bir türlü onay vermemesi nedeniyle kesintiye uğramak üzere.

Konuya dair İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"31 Aralık tarihine kadar onay verilmemesi durumunda İstanbul'da 4 milyon aboneye ulaşan, ücretsiz #İBBWİFİ hizmeti ne yazık ki sağlanamayacak ve 20 milyon TL kamu kaynağı heba olacak. Özellikle de eğitimlerine online olarak devam eden öğrencilerimiz ve hastaneler mağdur olacak."

2017 yılında İBB'ye tahsis edilen frekansı kullanan Belediye, bugüne dek Yenikapı – Hacıosman Metrosu’nda 44, metrobüs hattında 41 olmak üzere toplam 85 baz istasyonu ve 335 el terminali kurdu.

Frekans kiralama süresi uzatılmadığı takdirde hizmetten faydalanan 4 milyon İstanbullu, tıpkı büyük bir yatırım sahibi olan İBB gibi mağdur edilmiş olacak.

Bu mağduriyet, bugüne kadar yapılan 20 milyon liralık yatırıma ek olarak internet hizmetlerinin devam edebilmesi için 25 milyon lira bedelle alternatif yatırım ihtiyacı da doğuracağından toplamda 45 milyon liralık kamu kaynağının heba edilmesi anlalmına geliyor.

ibb Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu istanbul büyükşehir belediyesi murat ongun ibbwifi btk yenikapı hacıosman kamu kaynağı