İstanbul'da Bir Dükkanda Parti Var Zannedildi İçeride Nijeryalıların Ayin Yaptığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İstanbul'da bir dükkana "parti yapılıyor" ihbarı üzerine gelen polis, içeride çok sayıda yabancı uyruklu kişiye rastladı. Söz konusu kişilerin ayin yaptığı anlaşıldı.

İstanbul Esenyurt'ta mahalle sakinleri, "Güçlü Ateş Yaşam Derneği" tabelalı bir dükkandan gelen yüksek müzik nedeniyle parti yapıldığını düşünerek polise ihbarda bulundu. Yabancı uyruklu kalabalık bir topluluğun içeride toplandığı görülürken polis olay yerine gelince içerideki Nijerya uyruklu kişilerin ayin yaptığı ortaya çıktı. 

Nijeryalılar tarafından dernek olarak kullanıldığı tespit edilen binada, dernek bünyesinde toplanmak da yasak olmasına rağmen çok sayıda yabancı uyruklu kişinin olduğu tespit edildi. Ekipler, içeride bulunanların kimliklerini kontrol ettikten sonra 21 kişiye sosyal mesafeyi ihlal etmek ve maske takmamaktan cezai işlem uyguladı. Kimlik ibrazında bulunmayan 5 kişi ise karakola götürüldü. 

"Güçlü Ateş Yaşam Hakları" adı altında kurulan dernekte Nijerya uyruklu kişilerin cuma ve pazar günleri toplandığı ve aynı zamanda burada ayin yapıldığı öğrenildi. Dernek toplantılarının görüntülerinin ise dernek sayfasından paylaşıldığı belirtildi.

parti istanbul ayin dernek nijerya yabancı uyruklu baskın ihbar polis nijeryalılar ben saat mi satıyoru