İstanbul'da Çete Çökertildi! 119 Çinli Gözaltında

TAKİP ET

İstanbul'da bir sitenin içerisinde bulunan 9 ayrı villada bir kripto para örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul, Silivri'de başında 18 kişinin bulunduğu ve bünyesinde 101 kişinin zorla çalıştırıldığı Çinli kripto para örgütü çökertildi.

Söz konusu 18 Çinlinin Türkiye'de çalışma vaadi ile Çin'den bilgisayar mühendisi ve programcısı olmak üzere 101 kişi getirdiği ve bu insanların pasaportlarına el koyarak Silivri'deki bir sitenin içerisinde bulunan 9 villada hapsettiği öğrenildi. İnternet üzerinden Çin'e 'kripto para danışmanlığı' şeklinde reklam veren şüphelilerin, dolandırdıkları kişilere "Sanal paranızı bize teslim edin, biz iki katını kazanıp geri size teslim verelim" dediği öğrenildi.

Gece saatlerinde siteden gizlice çıkarak en yakın polis karakoluna giden iki çalışan, kendilerinin zorla çalıştırıldığını ve site içerisinde onlarca kişinin zorla tutulduğunu söyledi. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, 30 ekip ve 100 polis ile operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 101 çalışan ve 18 şüpheli gözaltına alındı. Mağdur oldukları anlaşılan ve Türkiye'ye turistik vize ile giriş yaptığı belirlenen Çin uyruklu çalışanlar gerekli işlemler için İl Göç İdaresine götürüldü.

silivri istanbul kripto para örgütü zorla çalıştırma çinli villa operasyon