İstanbul'da Ekmeğe Zam Kapıda

TAKİP ET

Türk lirasının hızla değer kaybetmesiyle beraber yaşanan hayat pahalılığı ekmeğe de yansıyor. İstanbul Fırıncılar Odası 220 gram ekmek fiyatının 2,5 TL olması için başvuruda bulundu.

TL'nin hızla değer kaybetmesi hayat pahalılığını artırıyor. Hemen hemen tüm ürünlerde dışa bağımlı olan Türkiye'de vatandaşlar akaryakıttan elektriğe, doğalgazdan domatese her şeyi zamlı alıyor. İstanbul'da da ekmeğe zam yapılması talebiye İstanbul Fırıncılar Odası, Valilik ve Ticaret Odası'na ekmek fiyatında artışa gidilmesi için talepte bulundu.

Fırıncıların zam talebinin sebebi un fiyatlarındaki artış oldu. Bazı fırıncılar karar alınmasını beklemeden ekmeği zamlı fiyattan satmaya  başladı.Fırıncılar tarafından ekmeğe zam değil gramaj artışı yapıldığı söylense vatandaş bu karara itiraz ediyor. Fırınlarda ekmeğin fiyatı ve gramajı arttı ancak ayar tutmadı. Bazı fırınlar gramajı 230 grama, bazıları ise 270 grama çıkarttı. Ancak vatandaş ne 30 gramlık ne de 70 gramlık farkı satın aldığı ekmeklerde anlayamadı.

Öte yandan fırıncılar un fiyatlarının artması nedeniyle ekmeğe zam yapmak zorunda kaldıklarını savunuyor. Maliyet artışı olmazsa zam da olmayacağını belirten fırıncılar, un fiyatlarındaki artışın durdurulması için iki bakanlıkla konuşacaklarını belirtti.

 

 

ekmek istanbul zam fırıncılar un döviz artış