İstanbul'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 32 Gözaltı

TAKİP ET

İstanbul'da göçmen kaçakçılığı yaptıkları ve bu suçtan elde ettikleri paraları akladıkları iddiasıyla 32 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, turizm ve seyahat acentesi olarak faaliyet gösteren ve bu şekilde gizlenerek göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen şüphelileri yakalamak amacıyla çalışma başlattı.

Mayıs ve haziran ayları dahil olmak üzere yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından döviz ofisi, kuyumcu ve para transfer merkezi gibi 8 farklı iş yerine baskın yapıldı.

Yapılan operasyon sonucu iş yerlerinde bulunan 32 kişi gözaltına alındı.

8 Milyon Lira ve Çok Sayıda Belge Ele Geçirildi

Baskın yapılan adreslerde yapılan aramada yaklaşık 8 milyon 816 bin 605 lira değerinde; 1 milyon 214 bin 110 lira, 400 bin 303 dolar, 417 bin 980 euro, 810 sterlin, 290 İsviçre frangı ile 'hawala' sisteminde kullanıldığı belirtilen çok sayıda belge ve defter ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11'i tutuklanırken, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 12 şüpheli ise serbest bırakıldı.

 

istanbul göçmen kaçakçılığı baskın operasyon 32 kişi gözaltı tutuklandı serbest bırakıldı hawala suç para aklama belge 8 milyon lira döviz takip