İstanbul'da Ordu Caddesi Trafiğe Kapatılarak Yayalaştırıldı

TAKİP ET

İstanbul'un Laleli ilçesinde bulunan Ordu Caddesi trafiğe kapatıldı.

İstanbul'un tarihi ve turistik alanlarından olan Ordu Caddesi ile çevresindeki sokakların 10.00-21.00 saatleri arasında; resmi, lojistik ve turistik araçlar dışında trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Bugün itibariyle hayata geçen uygulamanın yaya erişilebilirliğini ve kültürel ile turistik mekanları görünür kılması bekleniyor. Çalışma sonrasında, bölgedeki ticaretin gelişmesi, tarihi dokudaki hava ve gürültü kirliliğinin azaltılması amaçlanıyor.

UKOME kararı kapsamında bölgede yayalaştırma kararı bulunan 59 adet cadde ve sokağa ilave olarak 28 cadde ve sokak daha yayalaştırılacak. Ordu Caddesi dahil toplam 16 cadde ve sokakta, kontrollü trafik sirkülasyonu sağlanacak.

Trafik Akış Güzergahı Yenilendi

Çalışmalar doğrultusunda trafik düzenlemesi yenilendi. Gençlik Caddesi - Şehzadebaşı Caddesi kesişiminde, Gençlik Caddesi çıkışında sağa dönüş için geometrik düzenleme yapıldı.

Vezneciler kavşağı sola dönüşe uygun hale getirilirken, Gençtürk Caddesi ve Fethibey Caddelerinin Ordu Caddesi kesişiminde araç geçişine yönelik fiziki ve sinyalizasyon düzenlemesi yapıldı.

istanbul ordu caddesi trafiğe kapatıldı yayalaştırıldı açıklama ukome karar laleli sokaklar caddeler