İstanbul'da Sahnelenecek Kürtçe Oyun Gösterimine Saatler Kala Yasaklandı

TAKİP ET

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde sahnelenecek Kürtçe oyun, gösterimine saatler kala Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürü'nün imzasını taşıyan bir dilekçenin Kaymakamlığa iletilmesiyle yasaklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nın programında yer alan Berû (Yüzsüz) isimli Kürtçe tiyatro oyunun Gaziosmanpaşa'da sahnelenmesi süresiz olarak yasaklandı. Yasak kararı getiren ve kaymakamlığa iletilen dilekçe Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Kaya'nın imzasını taşıyor.

Dilekçede yasak kararının gerekçesi olarak "Yapılmak istenen tiyatro etkinliğinin genel kamu düzenini bozabileceği değerlendirildiğinden, ilçemiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 32/ç maddesi ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 17. Maddesi hükümleri doğrultusunda adı geçen Teatra Jiyana Nû isimli özel tiyatro tarafından BERU: KLAKSON BORİZAN BİRT isimli tiyatro oyununun Gaziosmanpaşa ilçemiz sınırları içerisinde tüm açık/kapalı alanlarda yapılmasının süresiz olarak yasaklanması hususunu tensiplerinize arz ederim" ifadelerine yer verildi.

Oyun, bu akşam (13 Ekim) Mezopotamya Kültür Merkezi’nin tiyatro grubu tarafından Gaziosmanpaşa'da sahnelecekti. Tartışma konusu olan yasak kararı da böylece gösterime saatler kala alınmış oldu.

beru yüzsüz tiyatro oyunu kürtçe yasağı gaziosmanpaşa emniyet müdürlüğü dilekçe ibb istanbul büyükşehir belediyesi