İstanbul'da Sarı Taksilere Arap Turist Kılığında Denetim: Yüzlerce Lira Ceza

TAKİP ET

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri sarı taksileri Arap turist kılığında denetledi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri, Eminönü'nde sarı taksilere yönelik olarak Arap turist kılığında denetim gerçekleştirdi.

Ekiplerin yaptığı denetim esnasında taksimetre açmayan sarı taksilere 652 lira, seyir halindeyken cep telefonu kullanan şoförlere 314 lira, kısa mesafeye yolcu almayan, seyir halindeyken sigara içen ve emniyet kemeri takmayan sürücülere ise 144'er lira ceza kesildi.

Emniyet ekiplerinin cezasına itiraz eden taksi sürücüsü Erdal Özlem, "Ben taksimetreyi açacaktım. Bir şey demediler. Pazarlık yapıyorlar. Ben de bir şey demedim. Pazarlık yapıyorlar. Yapacağı 25-30 lira. Eminönü’nden Taksim’e gideceklerini söylediler. 25-30 lira deyince onlar da ‘Tamam’ dedi. Bende bir sıkıntı yok" dedi.

"Kameraları gördüğüm halde normal şekilde aldım" diyen Özlem, "Taksim ne yazar diye Arapça konuşuyorlardı. Dolar istemedim. Fahiş fiyat uygulamadım. Taksimetre istemedi. Açmam gerekiyor. O zaman da arabaya binmiyorlar. Almadığımızda ekmek parası kazanamıyoruz. Böyle bir tuzak kurulmaz. Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Sarı Taksilere Arap Turist Kılığında Denetim Yüzlerce Lira Ceza