İstanbul'da Şüpheli Olay: ABD'li Gazeteci Andre Vltchek Aracında Ölü Bulundu

TAKİP ET

SSCB doğumlu ABD'li siyasi analist ve gazeteci Vltchek, İstanbul Karaköy'deki aracının içinde "şüpheli" bir şekilde ölü bulundu. Polis, olaya ilişkin incelemelerini sürdürüyor.

Rusya'nın Sesi, Çin Uluslararası Radyosu, France 24 ve Türkiye'den Ulusal Kanal gibi televizyon ve radyo kanallarında yayın yapan; Der Spiegel, The Guardian, ABC News gibi birçok gazete için yazılar kaleme alan ABD'li gazeteci Andre Vltchek, İstanbul Karaköy'deki aracında ölü bulundu.

58 yaşındaki Vltchek, eşi Rossie İndira Vltchek ve iki şoförle birlikte Samsun'dan kiraladığı araçla İstanbul'a doğru yola çıkmıştı. Araç, Karaköy Kemankeş Sokak'ta kalacakları otelin önüne saat 05.30 sıralarında geldi. Rossie İndira Vltchek, bu sırada uyuduğunu düşündüğü eşini uyandırmak istediğinde eşinin hareket etmediğini gördü.

Şoförler tarafından derhal haber verilen sağlık ekipleri bölgeye geldiklerinde gerçekleştirdikleri ilk tetkikte ABD'li gazetecinin yaşamını yitirdiğini tespit ettiler. Ardından olay yerine gelen polis ekipleri sokağa güvenlik şeridi çekti ve çağrılan olay yeri inceleme ekipleri araçta çalışmalarını yürüttü.

Polis kayıtlarına şüpheli ölüm olarak geçen olayın ardından Vltchek'in cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Andre Vltchek Kimdir

1962 yılında henüz dağılmamış olan SSCB'nin Leningrad (St. Petersburg) şehrinde dünyaya gelen Vltchek, ilerleyen yıllarda başvurusu üzerine ABD vatandaşlığına kabul edildi. ABD'nin yanı sıra Şili, Peru, Meksika, Vietnam, Samoa ve Endonezya gibi ülkelerde de bir süre yaşamını sürdüren gazeteci, 140'tan fazla ülkeye seyahat etti.

Alman gazetesi Der Spiegel, Japon gazetesi Asahi Shimbun, İngiliz gazetsi The Guardian, ABD gazetsi ABC News ve Çekya gazetesi Lidové noviny gibi birçok önemli yayın organı için makaleler kaleme alan Vltchek, çok sayıda televizyon ve radyo kanalında da yayınlar gerçekleştirdi. Bunların arasında Rusya'nın Sesi, Çin Uluslararası Radyosu, France 24 ve Türkiye'den Ulusal Kanal da bulunuyor.

Vltchek, bu çalışmalarının yanı sıra Dünya'nın farklı yerlerinde belgeseller de çekti. 2004 yılında '1965 Endonezya Katliamı', 2010'da 'Şili Depremleri' ile alakalı belgeselleri gibi eserleri farklı dillerde yayımlanarak izleyicilerle buluştu.

Vltchek, son olarak Kanada'da gerçekleştirilen "NATO ve Savaşa Hayır - Barış ve İlerlemeye Evet" mitinginde gerçekleştirdiği açılış konuşmasıyla adından söz ettirmişti.

NATO ve Savaşa Hayır - Barışve İlerlemeye Evet Rusya'nın Sesi Çin Uluslararası Radyosu France 24 Ulusal Kanal Der Spiegel Lidové noviny The Guardian ABC News Asahi Shimbun SSCB ABD'li gazeteci Andre Vltchek Kara