İstanbul'da Suya Zam

TAKİP ET

İstanbul'da suya yüzde 15.62 zam yapılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) 2. Olağanüstü Genel Kurulu'nda su zammı görüşüldü. Toplantıda suya yüzde 15.62 zam yapılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

İstanbul'un alt yapısının yenilenmesi, akaryakıt ve ithal ekipman ile şehir dışındaki barajlardan alınan suyun maliyetinin artması gibi faktörleri hatırlatan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, zammın gerekliliğine vurgu yaptı. Mermutlu, İSKİ'nin müteahhitlere ödeme yapamadığını ve müteahhitlerin her gün dilekçe gönderdiklerini de ifade ederek içerisinde bulundukları durumu anlattı. 

CHP ve AKP Arasında Zam Tartışması

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İSKİ'nin teknik çalışmaları sonucunda yüzde 39'luk zam teklifinin belirlendiğini, bu oranın altındaki tekliflerin kurumu zarar uğratmak olduğunu savunmasına karşın, İSKİ'nin yüzde 39'luk zam teklifi, Cumhur İttifakı'nın oylarıyla reddedildi.

AKP Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Bilmen ise İSKİ'nin 2019 yılı mayıs ayına kadar düzenli bir şekilde tamamen kendi öz kaynaklarıyla işlediğini öne sürerek İSKİ'nin şu anda borç içerisinde olduğunu iddia etti.

istanbul zam yapıldı ne kadar su iski chp akp