İstanbul'da Taksicilere Ceza Yağmuru

TAKİP ET

İstanbul 'da sivil zabıtaların gerçekleştirdiği denetimlerde, taksimetre açmayan ve kısa mesafe yolcusu almayan taksicilere ceza yağdı.

Pandemiyle birlikte taksicilere yönelik şikayetler de arttı. İstanbul'da sivil zabıtaların gerçekleştirdiği denetimlerde birçok taksiciye, kısa mesafe yolcusu almadığı ve taksimetre açmadığı gerekçesiyle ceza verildi.

Zabıtalar denetim için turist gibi taksilere binip İstanbul'u dolaştı.

Ekipler uygulamada, taksimetre açmadan yüksek fiyat isteyen taksicilerin yanı sıra 'değişim saati' diyerek bahane üreten taksicilere de cezai yaptırım uyguladı.

Gelen yoğun şikayetler üzerine sivil olarak sahaya indiklerini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, “Gelen yoğun şikayetler üzerine İBB Zabıta Daire Başkanlığı olarak sivil zabıta ekipleri oluşturduk. Bu oluşturduğumuz zabıta ekiplerimiz gerek eş görünümünde gerek turist görünümünde İngilizce Almanca ve Arapça bilen turistler görünümünde ellerinde bavulu ile gidip taksileri durduruyorlar ve kısa mesafe teklif ediyorlar. Bunu kabul etmedikleri takdirde haklarında idari işlem uyguluyoruz. Para cezası olarak 392 lira. Ancak daha büyük bir yaptırım var. Ticari taksilerin 10 gün süreyle izin belgeleri askıya alınıyor. Çalışamıyorlar. Sürücülerin izin belgeleri askıya alınıyor. Onlar da taksicilik yapamıyorlar” şeklinde konuştu.

taksicilere ceza istanbulda taksicilere ceza taksicilere ceza yağdı istanbulda taksimetre açmayan taksicilere ceza yağdı istanbulda kısa mesafe yolcusu almayan taksicilere ceza para cezası yaptırım istanbul trafiği is