İstanbul'da Toplu Taşıma Ücretlerine Yüzde 15 Zam

TAKİP ET

İstanbul'da toplu taşıma ve servis ücretlerine yüzde 15 oranında zam geldiği bildirildi.

Servis ve toplu taşıma ücretlerine zam getirilmesinin görüşüldüğü Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında 0-1 kilometre arasında 271 lira olan servis ücretleri yüzde 15 zam yapılarak 311,65 liraya çıkarıldı.

Toplu taşıma ücretlerine de yüzde 24 oranında zam yapılması teklifinin görüşüldüğü toplantıda son fiyat belirlemesinin gerçekleştiği Şubat 2020'den bu yana geçen 18 ayda yüzde 23,34 oranında enflasyon değişimi yaşandığı belirtilirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "İETT'nin personel mal hizmet giderinde yüzde 48, akaryakıt giderinde yüzde 52, yedek parça gibi dövizle alınan malzemelerde yüzde 50'ye varan artış söz konusu. Bu artışlar tüm kurumlarda yaşandı. Avrasya Tüneli'nde yüzde 100'e yakın zam oldu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yüzde 51.4 zam yapıldı. Hiçbir kurum, hiçbir hükümet keyfe keder zam yapmaz. Ekonominin gidişinin neticesidir. Kimsenin elinde sihirli değnek yok" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 24'lük zam teklifinin reddedildiği toplantıda ulaşım ücretlerine yüzde 15 zam yapılarak tam bilet 3,50 liradan 4,05 liraya, öğrenci bileti ise 1,70 liradan 1,95 liraya çıkarıldı.

Çocuk Azarlar Gibi Azarlıyorsunuz

Toplantıya ara verildiği sırada Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Serdar Yücel "17 yıldır belediyede çalıştım böyle kibirli, böyle kendini beğenmiş başkan görmedim" deyince salondan çıkmakta olan Ekrem İmamoğlu geri döndü.

Salona geri dönen İmamoğlu, "Arkamdan ne dedin" diye sordu ve "Arkamdan ne dedin duymadım. Bak, ben seni muhatap almadığım için muhatap mı alınmak istiyorsun. Ben kurumunu muhatap alıyorum"  ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun sözleri üzerine Yücel, "Çocuk azarlar gibi azarlıyorsunuz" dedi.

İstanbul'da Toplu Taşıma Ücretlerine Yüzde 15 Zam