İstanbul'da Ücreti Mukabilinde Sahte Negatif PCR Testi Düzenlendiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Istanbul'da bir hastaneye ait olan laboratuvar belgesi üzerinde oynayan sahtecilerin düzenledikleri negatif PCR testlerini yurt dışına çıkmak isteyen binlerce kişiye sattığı ortaya çıktı.

Yurt dışına çıkan söz konusu kimselerin yaptığı sahtekarlığını fark eden seyahat acentasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bildirmesi üzerine soruşturma açıldı.

Sağlık Bakanlığından aldığı izinle Şişli'de faaliyette bulunan özel bir laboratuvarda yaptırdığı PCR testini kullanarak yurt dışına çıkmak isteyen İranlı bir kişi, bir seyahat şirketine başvurdu. Söz konusu şahsın yurt dışına çıkışına yardımcı olan şirket, şahsın yurt dışına çıkışından sonra test için hastaneye yaptığı başvurunun tarihlerini inceledi. Şahsın hastaneye hiç başvurmamış ve test yaptırmamış olduğunu öğrenen seyahat şirket yetkilileri durumu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma dahilinde mezkur laboratuvarın düzenlediği sahte evraklarla birçok insanın yurt dışına çıkışına yardım ettiği, laboratuvar görevlilerinin ise sahte evrakların bazı kaçakçılar tarafından kötü niyetle kullanıldığını ve kendilerinin de mağdur olduklarını iddia ettikleri ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

İstanbul'da Ücreti Mukabilinde Sahte Negatif PCR Testi Düzenlendiği Ortaya Çıktı