İstanbullu Vatandaşlar Evlerine Gidemedi: Trafik ve Kısıtlama Üst Üste Geldi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Kısmî Kapanma" bugün başladı. Buna göre ramazan ayının ilk iki haftası boyunca hafta içi 19.00-05.00 arasında sokağa çıkmak yasak olacak. İlk gün, İstanbullu vatandaşlar geriye çekilen kısıtlama saati sebebiyle felç olan trafikte mahsur kaldı.

Bir yandan iftara yetişme telaşı bir yandan ise 19.00'da başlayacak sokağa çıkma yasağı endişesiyle iş dönüşü yollara düşen İstanbullu vatandaşlar, zaten herhangi bir zamanda ve herhangi bir konumda tıkanma riskini hep taşıyan trafiğin, bu yoğunlukta kelimenin tam anlamıyla felç olması sebebiyle mahsur kaldı.

Kısa mesafeleri katetmek için bile saatler boyunca beklemek zorunda kalan vatandaşlar, bu yoğunluğun, trafiğiyle meşhur İstanbul için bile fazla olduğundan dert yandı. 

Toplu ulaşımın "lebalep" yapıldığı İstanbul'da, köprü trafiği ise karşı yakalarda oturan vatandaşlar için geçit vermedi.

Trafik İstanbul Kısıtlama sokağa çıkma yasağı kısmi kapanma istanbullular evlerine gidemedi salgın pandemi kornavirüs çin virüsü covid-19 kovid-19 köprü trafiği metrobüs metro