İstanbul'u Depreme Hazırlayacak Düzenleme AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu'nun meclise sunduğu kentsel dönüşümle ilgili olan çatı katlarıyla ilgili düzenleme AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, güçlü bir deprem beklenen İstanbul'da yapıları güçlendirmek için meclise dört önemli gündem maddesi sundu. Maddeler arasında yer alan İstanbul İmar Yönetmeliği'nde çatılar ile alakalı yapılacak düzenleme önerisi meclis gündemine geldi.

Yürürlükte olan imar yönetmelikleri kapsamında çatı aralarının etkin kullanılamaması sonucu kullanıcıların bu alanı daha etkin hale getirmek için yaptıkları işlemler, projeye aykırı bir şekilde yapılıyor. Ayrıca kentsel dönüşümde bu alanların ayrı bir bölüm olarak değerlendirilmemesi imar planlarında plan tadilatı baskısı yaratıyor. Bu konuyla ilgili teklifte; kullanışsız, konforsuz çatıların veya çatı arası piyeslerin kullanılır ve konforlu mekanlar haline dönüştürerek; bağımsız bölüm haline getirilmesi, ekonomiye kazandırılması, kaçak kullanımların önüne geçilmesi, orta gelir grubuna yönelik konut üretiminin sağlanması ve kentsel dönüşümün önünü açmak amacıyla taslak oluşturulması önerisi kaydedildi.

Daha önce 2 kez reddedilen bu teklif, Planlama Müdürlüğü tarafından 3. kez meclise gönderilerek "Ekonomik ve siyasi kaygıları bir yana bırakıp sağduyulu bir yaklaşım içerisinde insan sağlığı ve güvenliğini sağlamak amacıyla kentsel dönüşümü hızlandırarak sağlıklı bir kentin önünü açacak olan çatılara ilişkin taslağın yeniden görüşülmelidir" ifadesi kullanıldı. Ancak teklif AKP ve MHP gruplarının direnmesiyle 3. kez reddedilmiş oldu.

ibb meclis teklif akp mhp reddedildi imamoğlu deprem çatı