İstanbul'u Kana Bulamaya Hazırlanan Kürtçü Terörist İntihar Eylemine Kalkışırken Yakalandı

TAKİP ET

Emniyet güçleri, Erzincan'dan İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan Kürtçü terör örgütü mensubu sabotajcıyı Amasya'da üzerindeki el bombası ile intihar eylemi yapmak isterken yakaladı.

Kürtçü terör örgütü PKK mensubu "Baver-Çektar" kod adlı sabotajcı terörist, Erzincan polisinin koordinesinde yönetilen bir operasyon neticesinde İstanbul'a gitmeye çalışırken Amasya'da yakalandı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlileri, İstanbul'a gitmek üzere yola çıktığını tespit ettiği teröristin yakalanması için Amasya ve Şanlıurfa polisleri ile irtibata geçti. Turuncu kategorideki A. H. (33), takibe takıldıktan sonra düzenlenen operasyonla Amasya'da köşeye sıkıştırıldı.

Yakalandığını anlayan terörist, üzerindeki el bombasıyla intihar eylemi gerçekleştirmeye çalışırken müdahale eden polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Olayın ardından Erzincan'a getirilen terörist, tutuklandı.

Teröristin üzerinden kullanmaya çalıştığı el bombası ile birlikte iki adet de sahte kimlik belgesi çıktı. Yanı sıra Erzincan'da kırsal alana gömdüğü uzun namlulu silah da ele geçirildi.

Her Şeyi İtiraf Etti

Erzincan'a getirilerek İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorguya alınan terörist A.H'nin, İstanbul'a, Erzincan ve Tunceli kırsalında eylem planlaması yapmak ve sabotaj eğitimi için gittiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Birçok el yapımı patlayıcı ile saldırı eyleminin planlayıcısı ve faili olduğu tespit edilen terör örgütü mensubu A.H, polisteki işlemlerinin ardından Erzincan'da adliyeye çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan terörist, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanıp cezaevine konuldu.

erzincan amasya istanbul pkk kck sabotajcı il emniyet müdürlüğü şanlıurfa kürtçü terörist canlı bomba el bombası intihar eylemi sahte kimlik el yapımı patlayıcı