İstanbul'un Çeşitli Noktalarında Grup Toplantısını Yayınlamak İsteyen İYİ Partililere İzin Verilmedi

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, bugün TBMM'deki grup toplantısında Genel Başkan Akşener'in gerçekleştirdiği konuşmayı Beşiktaş ve Kadıköy'de dev ekranlar kurarak canlı yayınlamak istedi. Ancak Kaymakamlık kararıyla Çin Virüsü pandemisi gerekçe gösterilerek partililere müdahale edildi.

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gerçekleştirdiği konuşma, partililer tarafından çeşitli illerde dev ekranlar kurularak canlı yayınlanmak istedi. Muhalefet partilerinin televizyon ekranlarında yeterli yer bulamamasına ilişkin sorunu aşmaya çalışan İYİ Partililer, bu yolla İstanbul'da da daha fazla vatandaşa ulaşmaya çalıştı.

Dün, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Beşiktaş ve Kadıköy'de dev ekranlar kurularak konuşmanın canlı verileceği duyurulmuştu. Ancak bugün açıklanan meydanlarda toplanan partililere Kaymakamlık talimatıyla Çin Virüsü pandemisi gerekçe gösterilerek polis tarafından müdahale edildi ve etkinliğin gerçekleştirilemeyeceği bildirildi.

Beşiktaş'taki etkinliğe katılım sağlayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek etkinliğin gerçekleştirmek için yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiyse de bir sonuç alınamaması üzerine dev ekranlar kurulamadı.

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Kavuncu, "Kaymakamlık müsaade etmiyor, pandemi gerekçesiyle. Bir başka parti başkanının miting yapıp çay paketleri dağıttığı, vatandaşları bir araya getirdiği bir ortamda biz, burada sosyal mesafeye dikkat etmemize rağmen Genel Başkanımızın Meclis konuşmasını seyredemiyoruz. Biz de ne yapacağız? Açacağız cep telefonlarımızı, bağlanacağız canlı yayına, meydanda cep telefonları üzerinden Genel Başkanımızın konuşmasını dinleyeceğiz. Millet bizi çağırıyor! İnatla Genel Başkanımızı bütün Türkiye'ye duyurmaya, dinletmeye biz azmettik. Bütün teşkilat burada. Aynı faaliyeti Kadıköy'de de yapıyoruz" diye konuştu.

Sonrasında partililer hem Kadıköy hem de Beşiktaş'ta önce telefonlar aracılığıyla, akabinde Beşiktaş'ta İl Başkanı Kavuncu'nun aracına bağlanan sistem üzerinden grup toplantısını takip etti.

iyi parti istanbul il başkanlığı kaymakamlık engeli beşiktaş kadıköy grup toplantısı buğra kavuncu meral akşener