İstanbul'un Çeşitli Yerlerinde Yasa Dışı Göçmen Karşıtı Pankartlar Görüldü: Öfkeli Genç Türkler

TAKİP ET

İstanbul'un çeşitli yerlerinde yasa dışı göçmenlere karşı çıkan pankartlar asıldı.

İstanbul'un çeşitli yerlerinde yasa dışı göçmenlerin sınırlardan kaçak geçişlerine karşı çıkan sloganlar içeren pankartlar asıldı.

Şehrin farklı noktalarına asılan pankartlarda "İzmir'in dağlarında çiçekleri yakanlar hesabımız sizinle", "Ülkemde mülteci istemiyorum" ve "Hudut namustu" gibi ifadeler yer alıyor.

Bununla birlikte tüm pankartlarda "Öfkeli Genç Türkler" imzasının olması dikkat çekti. Bu ifade daha önce Doçent Dr. Burak Kadercan tarafından "Genç Öfkeli Türkler" biçiminde bir sosyolojik tespit olarak ortaya atılmıştı.

Kadercan konuya ilişkin olarak yaptığı Twitter paylaşımında "'Genç Öfkeli Türk' akımı ilginç mevzu. Yaşları 18-35 arasında, çoğu AKP dışında bir iktidar görmemiş (veya hatırlamayan), AKP’nin ve liberal sol tayfanın tahayyüllerine uymayan, bu tahayyüllerin saldırısı altında olduğunu düşünen öfkeli bir kitle var, bir yere de gitmiyorlar. 

İşin ilginç tarafı: Uçan kuşun gagasının renginden etnografik çalışma devşiren, 'X mahallesinin sosyolojisini en iyi bilen' aydın kesiminin 2021 senesinde bile işbu kitleyi dikkate alıp irdelememiş olması. Sanki hiç 'yoklarmış' gibi davranılıyor, ama gerçek hayatta varlar" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul'un Çeşitli Yerlerinde Yasa Dışı Göçmen Karşıtı Pankartlar Görüldü Öfkeli Genç Türkler