İşte AKP'nin Anketi: Durum Bıçak Sırtı

TAKİP ET

Mehmet Acet, Yeni Şafak'taki köşesinde AKP'nin yaptırdığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Yeni Şafak'taki köşesinden AKP'nin yaptırdığı anket sonuçlarını açıklayan Mehmet Acet, "Bu verilere göre bu pazar bir seçim olsa, bu seçimlerde ciddi bir rekabet ortamının yaşanacağı, TBMM’de sandalye dağılımı bakımından bıçak sırtı bir durumun ortaya çıkacağı anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

AKP'nin sürekli kamuoyu araştırmaları yaptırdığını ve çapraz anketlerle durum analizi yaptığını aktaran Acet, "Yüzde 50’lik sistemde anketler daha fazla önem taşır hale geldi. Çünkü kolay bir eşik değil bu. Türkiye’de seçimden seçime oyunun rengini değiştirebilen, bir başka tabirle hak edene hak ettiği kadar oy vermesini bilen ciddi bir kitle var. Ve bu seçimde, anahtar rolü yine bu kitlenin elinde olacak" dedi.

"Güdümlü firmaların" yaptığı anketlerin gerçekçi olmadığını belirten Acet, AKP'nin yaptırdığı anketin sonuçlarına göre seçmenlerin yüzde 37 ila 39'unun AKP, yüzde 23 ila 25'inin CHP, yüzde 11 ila 13'ünün İYİ Parti, yüzde 9 ila 11'inin HDP, yüzde 7 ila 9'unun ise MHP'ye oy vereceğini açıkladı.

Aynı araştırmanın cumhurbaşkanı seçimleri kısmına göre ise seçmenin yüzde 40'ının Erdoğan'dan yana tercihte bulunacağını belirten Acet yazısında "Parlamenter sisteme geçiş üzerinden güç birliği yapma çabalarının asıl motivasyonu sistem değişikliğinden çok, seçimleri kazanmak için güç birliği yapma zorunluluğu derken biraz da bunu kastediyorum zaten" ifadelerini kullandı.

İşte AKP'nin Anketi Durum Bıçak Sırtı