İşte Fatih Portakal'ın İstifasının Perde Arkası

TAKİP ET

Gazeteci Orhan Uğuroğlu, Fox TV yetkililerinin aktardığı bilgileri aktararak Portakal'ın istifasına dair tartışmalara son noktayı koydu.

Fox TV'nin ünlü ana haber sunucusu Fatih Portakal'ın istifa ettiğine ilişkin iddialar ilk gündeme geldiğinde Yeniçağ'dan Orhan Uğuroğlu Fox TV Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güner'den aldığı bilgilere dayandırarak haberin yalan olduğunu açıklamıştı. Fakat kısa süre Fox TV'den gelen açıklamayla Portakal'ın istifası netlik kazanmıştı.

Gazeteci Uğuroğlu, o gün yaşananların perde arkasına dair bir yazı kaleme aldı. Uğuroğlu, Güner'den kendisine gelen bir mesaja da yazısında yer verdi. Bu mesajda Güner, son dakikaya dek Portakal'ın ikna edilebileceğini düşündüğü için iddiaları yalanladığını kaydediyor. Güner, mesajında Portakal'ın yerine gelen Selçuk Tepeli'yi de tanımadığını belirtiyor.

Güner'in Uğuroğlu'na ilettiği mesaj şöyle:

"Sevgili Orhan'cığım,

O akşam beni arayıp sorduğunda, tüm samimiyetimle Fatih Portakal'ın ayrılış haberini yalanladım. Gerçekten de belki son dakika yine ikna edilir diye düşünmüştüm… Maalesef yanılmışım. Sana ve iddianı kaybettiğin arkadaşlarına yemekleri ben ısmarlayacağım. Bana herkes yerine getirilen arkadaşı sürekli soruyor, telefonlarım susmuyor. Yine samimiyetle cevap vereyim; tanımıyorum. İsmini yeni duydum. FOX'ta gazetecilerin editoryal bağımsızlığı var, böyle bir kararı profesyoneller veriyor. Daha önce Anchor'ları seçerken hep çok doğru ve isabetli kararlar verdiler; umuyorum ki yine doğru bir karar vermişlerdir ve başarılı olur. Gönülden bunu diliyorum. Beni tanıyorsun, hayatım boyunca, ODTÜ'lü yıllarımdan beri, neredeyse 60 yıldır, Atatürk ilkeleri çizgisinde çağdaş Türkiye'yi, demokrasiyi ve basın özgürlüğünü savundum. Bunlar benim vazgeçilmez değerlerim. Bu çizgide devam edilmeli, edilmesi için şahsen elimden geleni yapacağım her zaman. Tüm Fox Haber ekibinin de bu değerlere bağlı olduğunu biliyorum.

Selam ve sevgilerimle"

Öte yandan Uğuroğlu, yazısında yeni sunucu Tepeli'nin 7 Eylül'de yayınlanacak ilk ana haber programına Fatih Portakal ile çıkacağını ve yayında bir nevi devir teslim gerçekleşeceği bilgisini de paylaştı.

 

orhan uğuroğlu fatih portakal selçuk tepeli engin güner fox tv