İşte Özdağ'ın İhracını Talep Eden İYİ Partili İl Başkanlarının İmza Attığı Dilekçe

TAKİP ET

İYİ Parti'nin 81 İl Başkanı, bugün Genel Merkez'e gelerek Buğra Kavuncu hakkında FETÖ'cü olmak ithamında bulunan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın kesin ihracını talep etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ mensubiyetiyle itham etmesiyle patlak veren 'FETÖ krizi', tabanda Özdağ'ın ihracı noktasında ciddi bir talebin oluşmasına neden oldu.

Daha önce hazırladıkları ortak bir metinle Özdağ'ın ihraç edilmesi için taleplerini dile getiren İstanbul'un 39 ilçe başkanınından sonra şimdi de 81 il başkanı aynı talepte bulunmak üzere Genel Merkez'e çıkartmada bulundu.

Açıklandığı üzere ihraç talebiyle Genel Merkez'e giden il ve ilçe başkanlarının imza attığı dilekçe de ortaya çıktı. İYİ Parti lideri Akşener'e sunulmak üzere Genel Sekreterlik makamına sunulan ve Özdağ'ın Kavuncu hakkında söylediklerinin sert bir dille kınandığı söz konusu dilekçe metni şöyle noktalanıyor:

"Aziz Türk milletinin umudu ve iktidarın gerçek alternatifi olan, gücünü milletimizden alan İYİ Parti'nin, organize bir halde ve daha önce planlanmış şekilde yıpratılması kabul edilemez olup, partimizin, Sayın Genel Başkanımızın, İl Başkanlarımızın, teşkilat mensuplarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin, İYİ Partimizi umut gören tüm seçmenlerimizin ve  oy veren vermeyen Aziz Milletimizin itibarını korumak ve partimizin yanında olduğumu belirtmek adına, gerçekdışı beyan ve iftiralarla medyada bir kısım karanlık güçlerin ve organizasyonların amaç ve eylem birliğine katkı sunmak kastı ile çanak tutan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında parti tüzüğümüzün 73. Maddesi gereği, Merkez Disiplin Kurulu'nun göreve davet edilerek disiplin hükümlerinin geciktirilmeksizin işletilmesi ve akabinde tüzüğümüzün 76. Maddesinin ilgili hükümleri uyarınca ihraç (kesin çıkarma) müeyyidesinin uygulanmasını saygılarımla arz ve talep ederim."

iyi parti il başkanları ihraç talebi ümit özdağ buğra kavuncu genel başkan genel sekreterlik meral akşener