İşte Putin'in İşgali Meşrulaştırma Planı: Donetsk ve Lugansk'taki Sözde Devletlerin Çağrısı

TAKİP ET

Diktatör Putin'in Donbass'taki işgali meşrulaştırma planı ortaya çıktı.

Rus diktatörü Putin'in Donetsk ve Lugansk'taki işgali meşrulaştırmak için hazırladığı plan belli oldu. Donetsk ve Lugansk'ta Rus ayrılıkçılar tarafından kurulan sözde devletler Moskova'ya çağrı yaptı.

Sözde iki cumhuriyet, yaptığı çağrılarla Rusya Federasyonu Devlet Duması'ndan taleplerde bulundu. Çağrılarla 1994 referandumuyla kabul edilen kararlarına atfen bu iki bölgede yaşayanların Rusça konuşma ve yazışma haklarını kullanmaları, dini hürriyetlerini yaşamaları, bu husustaki hak ihlallerinin önlenmesi ve hürriyetlerin temini için destek ve istişare talep edildi.

Bizi Tanıyın!

Belgelerde bu bağlamda bu bölgelerin tarihi ve siyasi durumundan ve gelişiminden bahsedildi. Çağrıları içeren belgelerde ayrıca Rusya'nın 2014 yılında Donetsk ve Luhansk bölgelerinin sakinlerine insani amaçla verdiği ilaç, yiyecek vs yardımlarına değinildi.

Ayrıca söz konusu çağrılarla Rus diktatörü Putin'den iki sözde devletin hukuken bağımsız birer cumhuriyet olarak tanınması ve buna ilişkin yasal çerçevenin oluşturulması talep ediliyor.

Çağrıya destek veren Rusya Devlet Duması, Başkan Putin'e çağrı yaparak iki sözde devleti tanımasını istedi. Putin'e söz konusu çağrının yapılmasına ilişkin Duma'da yapılan oylamada, 368 milletvekilinin 351'i evet oyu kullandı. Putin'in sözde iki devleti tanıması bekleniyor.

Balkan Devlen, kısa bir süre önce yayımladığı analizde Rusya-Ukrayna savaşının olmaması için gerçekleşmesi gereken tek ihtimalin Rusya'nın Donetsk ve Lugansk'taki sözde devletleri tanıyarak iç politikada geri adım atmamış gibi tavır takınabilmesi olduğunu yazmıştı.

İşte Donetsk ve Lugansk'ın söz konusu çağrısını içeren belgeler:













PUTİN işgal meşrulaştırma planı donetsk lugansk