İşte Savaş Bölgesinden Görüntüler ve Son Gelişmeler

TAKİP ET

TamgaTürk, Azerbaycan ordusunun işgal altındaki toprakları azatlığa kavuşturmaya yönelik ilerleyişi sürerken çatışma bölgesinden son gelişmelere ve çarpıcı görüntülere ulaştı.

ÖZEL HABER | İşgalci Ermenistan kuvvetlerinin Türk sivil yerleşim yerlerini hedef alan alçakça saldırılarının ardından başlayan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin karşı harekatı başarıyla sürüyor ve Türk ordusu işgal altındaki bölgeleri azatlığa kavuşturmaya devam ediyor.

Çatışmalar bütün şiddetiyle sürerken tansiyonun yüksek olduğu Terter rayonunda bulunan TamgaTürk yazarlarından Elşen Elisoy, gidişatı yakından takip ediyor. "Savaş sürerse çok kısa bir süre içerisinde ciddi zafer haberlerimiz olacak" ifadelerini kullanan Elisoy, bölge halkının da ordunun da moral ve motivasyonun yüksek olduğunu kaydetti.

"Azerbaycan Ordusunun Zaferi Çok Yakındır"

Batı kesimi işgal altında bulunan Terter rayonunun azat bölgesinde durumu gözlemleme fırsatı bulan Elşen Elisoy'un TamgaTürk'e aktardığı bilgiler şöyle:

"Şiddetli çatışmalar sürüyor. Halkta da orduda da yüksek bir ruh hali var. Herkes zafer haberlerini hasretle bekliyor. Ordumuz düşmanın askeri birliklerini ateş altında tutuyor, vurulan Ermeni mevkileri çıplak gözle de görülebiliyor. Bugün ordumuz Terter'in çeşitli istikametlerinde ilerledi."

TamgaTürk olarak savaş şartları nedeniyle Savunma Bakanlığı ve ordunun yetkili mercilerinden resmi bilgilendirme yapılmadan düşmana istihbarat sağlamamak amacıyla cepheden alınan birçok detaylı bilgiyi paylaşamasak da Elisoy'un şu şekilde devam eden açıklamaları savaşın gidişatını net bir şekilde gözler önüne seriyor:

"Endişeye kapılan Ermeniler sivil binalara ateş açıyor. Resmi açıklamalarda da denildiği gibi sivil ölü ve yaralılar var. Savaş sürerse çok kısa bir zamanda ciddi zafer haberlerimiz olacak. Şu anda Talış bölgesindeki bütün yükseklikler Azerbaycan ordusu tarafından azat edildi, Madagiz bölgesinde çatışmalar sürüyor. Azerbaycan ordusunun zaferi çok yakındır."

azerbaycan elşen elisoy ermenistan terter savunma bakanlığı madagiz talış bölgesi özel haber