İşte Yeni Bakanların Yüz Kızartan FETÖ Karnesi

TAKİP ET

Erdoğan'ın imzasıyla Bakanlık görevine getirilen isimlerin Türkiye'nin kapanmayan yarası FETÖ ile geçmişte bir hayli başarısız bir sınav vermiş olması endişe ve tedirginliğe neden oldu.

Partili Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yaşanan kısmi revizyon, atanan isimlere dair çok sayıda detayın da ilk kez veya yeniden gündeme taşınmasına neden oldu. Yeni bakanlarla ilgili akıllara ilk gelen ve ciddi bir şekilde endişeye neden olan unsurlardan biri de bu isimlerin geçmişindeki FETÖ bağları oldu.

Damat Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen AKP Grup Başkanvekili ve yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş; 'gaf' olarak geçiştirilen, muhalefetin ise 'alışkanlığın tezahürü' olarak sunduğu hafızalarda tazeliğini koruyan TBMM Genel Kurulu'ndaki çıkışıyla FETÖ sınavından sınıfta kalan ilk bakan.

Hatırlanacağı üzere Ticaret Bakanı Muş, muhalefet partileriyle kendi grubu arasında çıkan bir tartışmada söz almış ve gerçekleştirdiği konuşma esnasında irticacı terör örgütünün eli kanlı elebaşından 'Sayın Fetullah Gülen' diye bahsetmişti. Muş'un hafızalara kazınan bu çıkışı uzun ülkenin gündemini belirlemiş ve FETÖ'nün siyasi ayağı meselesinin bir kez daha masaya yatırılmasının talebine neden olmuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bölünmesiyle kurulan bakanlıklardan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na getirilen isim Derya Yanık ise bu konudaki sosyal medya paylaşımlarıyla zaman zaman gündeme geliyor. 

Konuk olduğu televizyon programlarında ateşli bir şekilde iktidarın istisnasız her politikasını öven sıradan yorumculardan biri olarak görülen yeni Bakan Yanık, yalnızca 7 yıl önce Fetullah Gülen'in propagandasını yapmakla meşgul bir siyasetçiydi.

Örneğin Fetullahçıların tarihi kumpası Ergenekon'dan tıpkı partisinin lideri Tayyip Erdoğan gibi övgüyle bahseden Yanık, bir sosyal medya paylaşımında "Ergenekon'un terör örgütü olduğunun tescili için mahkeme kararına ihtiyaç yoktu; yeni olan bu yapının yargılanması ve cezalandırılmasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Yanık'ın farklı paylaşımlarından da FETÖ elebaşının iyi bir takipçisi olduğu ve benimsediği fikirlerini yaymak amacıyla onun açıklamalarını paylaşmaktan geri durmadığı anlaşılıyor.

 

mehmet muş derya yanık akp fetö kabine değişikliği yeni bakanlar kabine değişikliği ticaret bakanı aile ve sosyal hizmetler bakanı