İstenmeyen Melih'ten Pişkin Cevap

TAKİP ET

Melih Bulu, Nagehan Alçı'ya yaptığı açıklamada istifayı düşünmediğini söyledi.

Teknofest Tanıtım Toplantısı'katılan Melih Bulu, burada bir açıklama yaparak; "Şimdiye kadar birçok noktada birçok tecrübe kazandım. Ben bu tecrübelerimi Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör olarak aktarma hayaliyle yaşadım çok uzun süredir. Şu anda bu noktaya geldiğim için bu hayalim gerçekleştiği için çok memnunum. Boğaziçi'nin paydaşlarıyla birlikte, mezunlarıyla, öğrencileriyle, hocalarıyla hatta etraftaki esnaflarıyla birlikte biz Boğaziçi Üniversitesi'ni çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Boğaziçi evet bugün de çok iyi bir yerdedir. Ama gerçekten dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına sokma hedefim var. Ve bunu yapabileceğime inanıyorum, 4 sene içerisinde. O yüzden de asla istifayı düşünmüyorum ve Boğaziçi'ni de ilk 100'e sokmak için elimden geleni yapacağım" dedi. 

Gözaltına alınan ve şiddet gören öğrenciler için ise, ''Boğaziçi Üniversitesinde maalesef bazı gruplar bu protesto kültürünü biraz aşırıya götürdüler. Önceki gün olay olaylarda rektörlük binasının 3 kapısının da ablukaya alınarak içeride çalışan rektörlük çalışanlarının saat 21.00’a kadar çıkması engellendi. Uyarıya rağmen öğrenciler başkalarının özgürlüğünü engelleyici tarzda bir duruma girdiler. Bu kapsamda da tabi ki uyarılmalarına rağmen abluka kalkmadığı için tedbir almak zorunluluğu doğru. Bütün olay bundan ibarettir.'' açıklamasında bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrısına, ''Sayın Kılıçdaroğlu, benim istifamı istiyor. Kendisi de daha önce bürokrat olarak farklı görevlere atandı. Onun atanmasına itiraz edenler de vardı. Sayın Kılıçdaroğlu o zaman neden istifa etmedi? Kendisi de eleştiriler karşısında istifa etseydi’' diyerek tepki gösterdi.

melih melih bulu rektör istifa açıklama