İstifaya Karşı Direnişin Sembolü Soylu Habertürk TV'ye Konuk Oluyor

TAKİP ET

Ülke gündeminin merkezindeki İçişleri Bakanı, son zamanlarda MHP liderinin gözünden düşen Habertürk TV'ye konuk olarak hakkındaki iddiaları yanıtlayacak.

İddialara göre organize suç örgütlerine Türkiye'nin değişeceği yönünde akıl almaz vaatlerde bulunan ve bunları yerine getirmediği için çarpıcı ifşalara konu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendini savunmak için TRT'den sonra şimdi de Habertürk TV'ye konuk olacak.

Uyuşturucu ağının parçası olmaktan yolsuzluğa, akraba iltimaslarından organize suç örgütleriyle gizli ilişkilere kadar çok sayıda skandal suçlamanın hedefi olan Soylu'nun konuk olacağı program, 25 Mayıs günü saat 21.00'de Kübra Par'ın sunacağı Açık ve Net Özel programıyla ekranlara gelecek. Geniş bir kesimin istifasını beklediği Soylu, programda gazeteciler İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayacak.

Soylu, 19 Mayıs tarihinde TRT Haber ekranlarında Yahya Bostan, Aysun Torun Orhan ve Melik Yiğitel'in sorularını yanıtlamış ancak 'gerçek gazetecilerin karşısına çıkmamak ve yandaşların limanına sığınamakla' itham edilmişti. Akıllardaki birçok sorunun yöneltilemediği veya yöneltilmediği programın ardından akıllarda kalan ise Soylu'nun firari Sedat Peker'e yönelik 'Karısının iç çamaşırına sığınan edepsiz" şeklindeki cümlesi olmuştu. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı makamında bulunan bir kimsenin kullandığı etik dışı bu ifadeler kamuoyunda bir hayli olumsuz bir karşılık bulmuştu.

25 Mayıs tarihindeki programda tarihi suçlamaların muhatabı İçişleri Bakanı'nın karşısında bulunacak gazetecilerin nasıl bir performans sergileyeceği ve akıllardaki soruların tamamını sorup soramayacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

süleyman soylu içişleri bakanı ismail saymaz sedat peker mehmet akif ersoy habertürk trt mafya uyuşturucu açık ve net kübra par merdan yanardağ veyis ateş melik yiğitel