İstifaya Zorlanan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, İstifa Etti

TAKİP ET

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi, ITC başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Seçim yapılana dek ITC başkanlığına, başkan yardımcısı Hasan Turan vekalet edecek.

ITC başkanlığından ayrıldığı yönünde iddialar çıkan Erşat Salihi, Pazartesi günü gerçekleştirilecek Yönetim Kurulu Toplantısı için Kerkük'e gitmişti. Başkan Salihi, burada, ITC binasının önünde toplanan Türkmenlerle konuştu. Yeniçağ'da yer alan son gelişmelerle Salihi'nin başkanlık görevinden istifa ettiği öğrenildi. Türkmenlerin lideri Salihi'ye, istifa etmesi için Türkiye'den baskı uygulandığı iddia ediliyor. Öte yandan ITC başkanlığına vekaleten bakacak olan Hasan Turan ise Türkmen Cephesi'nin içinde yuvalanmış İslamcı kanadın temsilcisi ve İhvancı olarak biliniyor.

Türkmen lider Erşat Salihi, Osmanlı döneminde bile Türk milletinin değerlerine inanan Türkmen siyasî hareketlerinin var olduğunu vurguladığı açıklamasında, “Türkmen milletinin varlığı, Türkmen şehitleri sayesinde ayakta kalabildi. Dolayısıyla dava adamaları asla şehitleri unutmayacak ve yollarında yürüyecek” dedi.

Salihi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimizin emaneti olan Türkmen Cephesi’nin genel başkanlığını 2010 yılından beri yürütüyorum. Elimden geldiği kadar çaba sarf ettim. Ne yazık ki bazı Türkmen partileri yabancı güçlerin eliyle bizi zayıf düşürmek istiyorlar. Türkmen Cephesi’nin genel başkanlığını bugün itibarıyla Yürütme Kuruluna devrediyorum, bundan sonra ben Türkmen Cephesi’nin bir milletvekili ve bir ferdiyim.”

Türkmen lider, sözlerini şöyle bitirdi:

“Kerkük milletvekili, Türkmen Cephesi, Türkmen milletinin nefesidir; bu nefesi kesmek isteyen var ama asla izin vermeyeceğiz.

Irak Türkmen Cephesi ITC Erşat Salihi Erşat Salihi istifa etti Irak Türkmenleri Türkmenler Irak Kerkük Musul Erbil Bağdat Süleymaniye