İstihbarat Personelinden Şüphelenerek Merkeze Götürten Polis Açığa Alındı

TAKİP ET

Otobüste istihbarat personelinden şüphelenerek merkeze götürten polis memuru açığa alındı.

Toplu taşıma aracında şüphelendiği istihbarat personelini ekip çağırarak polis merkezine götürten polis memuru açığa alındı.

Olay, polis memurunun başından geçenleri "memurlar.net" forumunda yayımlamasıyla ortaya çıktı. Başından geçenleri anlatan polis memurunun verdiği bilgilere göre 21 Ocak günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda, işten çıkan polis memuru halk otobüsüne bindi. 

Evine gitmek için otobüse binen polis memurunun verdiği bilgilere göre bir durak sonra otobüse binen bir şahsın toplu taşımadan bedava yararlanabilmek için kimliğini göstermesi üzerine otobüs şoförü "Polis misin?" diye sordu.  Şoföre "Cumhurbaşkanlığı personeliyim" diye yanıt veren şahsın cüzdanında polis rozeti gören şoför, "İstihbaratçıysan niye polis rozetin var?" diye sordu.

Bunun üzerine durumdan şüphelenen polis memuru, şoför ve söz konusu şahsa yaklaşarak kimliğini gösterdi ve "Kimliğinizi görebilir miyim?" diye sordu. Şahsın gösterdiği istihbarat kimliğinde doğum yılı olarak 2000 yazması ve cüzdanda neden polis rozeti olduğunu anlamaması üzerine şahsın devlet görevlisi olduğuna inanmayan polis memuru, otobüsü durakta bekleterek ekip çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı personeli şahıs, polis memuruna ısrarlı bir şekilde yanlış yaptığını ve görevlendirme ile orada bulunduğunu söylediyse de polis memuru dinlemedi. "Hiç dinlemedim, çünkü doğum tarihi 2000, kimlik istihbarat rozet polis" diyerek şüphelendiğini belirten polis memuru, emniyete gittiklerinde şahsın istihbarat personeli olduğunun doğrulandığını ifade etti.

İstihbarat personeli şahsın kendisine sert çıktığını belirten polis memuru, 24 Ocak günü görevli istihbarat personeline zorluk çıkardığı için açığa alındığını bildirdi.

polis cumhurbaşkanlığı istihbarat memuru yanlış yapıyorsun açığa alındı