İstiklal Caddesi'ne Bombayı Bırakan Kürtçü Terörist Derdest Edildi

TAKİP ET

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatına, onlarca vatandaşımızın yaralanmasına neden olan bombalı saldırının faili yakalandı. AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin açıklama yaptı.

Dün öğleden sonra İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı düzenlendi.

Yetkililerin açıklamalarına göre saldırıda 4 vatandaşımız olay yerinde, 2 vatandaşımız kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybetti. 81 vatandaşımız ise yaralandı.

2 yaralının durummunun ağır olduğu, 50 yaralının ise taburcu edildiği belirtiliyor.

Soylu: Bombayı Bırakan Kişi Gözaltına Alındı

AKP'li İçişleri Bakanı Soylu olay yerinde yaptığı açıklamada "Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü" diye konuştu.

Soylu eylemin talimatının Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve Kürtçü terör örgütü YPG'nin işgali altındaki Ayn el Arab'dan geldiğini ve saldırganın Afrin'den geçerek Türkiye'ye girdiğini değerlendirdiklerini söyledi.

Banklar Söküldü

Saldırının ardından İstiklal Caddesi'ne giriş çıkışlar kapatılmıştı. Caddeye giriş çıkışlar yeniden açılırken bankların belediye ekipleri tarafından söküldüğü görüldü.

Operasyon Görüntüleri Paylaşıldı

Bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin yakalandığı anların görüntüleri paylaşıldı. Olaya ilişkin 21 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Suriye uyruklu teröristin kimliği "Ahlam Albashir" olarak açıklandı.

İtiraf Etti

Ahlam Albashir, sorgusunda Kürtçü terör örgütü PKK/YPG tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden Türkiye'ye girdiğini itiraf etti.

İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.

"Talimat Kobani'den"

PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir."

İstiklal Caddesi Saldırganının Koşarak Kaçtığı Anlar Görüntülendi

istiklal caddesi bombayı bırakan kürtçü terörist derdest soylu pkk ypg ahlam albashir