İstiklal Caddesi Saldırganının İfadesi: YPG Üyesi Ahmet İle Sevgili Oldum

TAKİP ET

İstiklal Caddesi'nde 6 yurttaşımızın hayatına mâl olan bombalı saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashir'in ifadesi ortaya çıktı.

13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıda 6 yurttaşımız hayatını kaybetti, 81 yurttaşımız yaralandı.

Saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashir ve bombalı saldırının planlayıcısı Ammar Jarkas ve kardeşi yakalandı. 50'ye yakın şüphelinin yakalandığı soruşturma sürüyor.

"Ahmet İle Sevgili Oldum"

İfadesinde örgütle nasıl temas ettiğini anlatan Ahlam Albashir, "YPG ile tanışmam, 2017 yılında Münbiç’te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım ve onunla sevgili oldum. Bana, mensubu olduğu YPG'den bahsetti. Sonra Ahmet Cerablus’a gitti, arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı, görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmet A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı" diye konuştu.

"Cerablus'a Gitmedim, Türkiye'ye Gönderildim"

Münbiç'te "Hacı" kod adlı bir terörist tarafından Cerablus'a gitmekle görevlendirildiğini fakat bunu kabul etmediğini, bunun üzerine Türkiye'ye gönderildiğini anlatan Albashir, "Hacı 2022 temmuz ayında bana Cerablus'a gitmem için görev verdi. Ben o görevi kabul etmedim. Sonra bölgenin zenginlerinden biri olan aynı zamanda YPG'nin sözde istihbarat biriminden olduğunu öğrendiğim Hasan diye biri bana geldi ve 'Hacı seni yanına çağırıyor sana çok önemli bir görev verecek' dedi.

"400 Lira ve 2 Telefon Verdi"

Ben de Hasan'la birlikte Hacı'nın yanına gittim. Hacı bana 'Madem Cerablus'a gitmiyorsun o zaman Bilal'le birlikte Türkiye'ye gideceksin' dedi. Türkiye'ye gelmeyi kabul ettim. Hacı bize 400 lira para ve 2 tane telefon verdi" dedi.

"İdlib'den Hatay'a Geldim"

"Hacı" kod adlı teröristin Türkiye'ye girmelerini sağladığını anlatan Albashir, İdlib'de Bilal Hassan'la buluştuklarını belirterek "Bilal'i ilk defa İdlib'te gördüm. 27 Temmuz'da Hatay'a geldim. Oradan da doblo tarzı bir araçla İstanbul'a geldim. Bilal bana Türklerden nefret ettiğini söyledi. Bilal'in telefonuna bir konum geldi. Araç şoförü diğerlerini indirdi beni ve Bilal'i de konumdaki adrese Ferhat Habeş isimli adamın evine götürdü" diye konuştu.

İstanbul'a gelerek Ferhat Habeş'e ait atölyede çalıştıklarını anlatan Albashir, bu süreç içinde Bilal Hassan'ın hiç dışarı çıkmadığını, kendisinin ise iki defa Yasir K. ile birlikte Taksim'e giderek keşif yaptığını söyledi.

"Bilal Hiç Dışarı Çıkmadı, 2 Kere Taksim'e Keşif Yapmak İçin Geldim"

Albashir, "O süreçte hiç gezmedim. Bilal de hiç dışarı çıkmadı. Son bir ay içerisinde 2 kere Taksim'e geldim keşif yapmak için. En son saldırıdan 11 gün önce gittim Taksim'e. Her seferinde Yasir isimli kişi götürdü beni. Pazar günü öğleden sonra Bilal, Yasir ve ben birlikte yola çıktık. Taksim'e geldik. Bilal bana kahverengi çantayla beyaz poşeti almamı söyledi. 'İşim var sen git ben geleceğim' dedi" dedi ve saldırıyı şöyle anlattı:

Çantayı Bıraktığı Anları Anlattı

"Sonra ben aldım onları yürüdüm. Oturduğum yere geldim. 40 dakika orada oturdum. Sonra çantaları bırakıp abiye kıyafetlerin olduğu bir mağazaya gittim. Fakat tam o sırada Hacı bana fotoğraf ve video gönderdi. Videoyu izlediğimde benim bankta oturduğum anların fotoğraflarını gördüm. Korkuya kapıldım ve aynı banka geri döndüm. Sonra Hacı beni aradı, 'Çantaları bırak ve oradan uzaklaş' dedi. Ben kalkıp uzaklaşmaya başladım sonra da patlama meydana geldi."

Ahmad Jarkas Telefonunu Kırdı

Saldırının ardından Esenler'e döndüğünü, Ahmad Jarkas'ın kendisini aldığını anlatan Albashir, Jarkas'ın telefonunu kırıp Küçükçekmece'ye götürdüğünü belirterek "Biz burada olduğumuz süre boyunca çanta hep Bilal'in yanındaydı" dedi.

Fotoğraf İddiası Yalan Çıktı: İtiraf Etti

Albashir'in "Fotoğraflarımı çekip Hacı'ya gönderdiler" şeklindeki ifadesi üzerine polis çevredeki güvenlik kamerasını inceledi fakat Albashir'in fotoğraflarını çeken birini tespit edemedi. Bunun üzerine terörist, "Korktuğum için yaptım süsü vermek için böyle bir ifade kullandım" itirafında bulundu.

Ahlam Albashir'in karı koca görüntüsü verdiği Bilal Hassan'ın yaşadığı ev ve çalıştıkları tekstil atölyesinin sahibi Ferhat Habeş'in terörle iltisakı ortaya çıktı.

İstiklal Saldırısının Planlayıcısı, İstanbul'da Uzun Namlulu Silahlarla Poz Vermiş

istiklal caddesi saldırganının ifadesi ypg üyesi ahmet ile sevgili oldum