İstiklal Kahramanı Mustafa Necati'nin Adını Taşıyan Okul Yıkıldı: Yerine Sığınmacılar İçin Okul Yapılacak

TAKİP ET

İzmir'de istiklal kahramanı Mustafa Necati'nin adını taşıyan 92 yıllık ortaokul, yerine sığınmacılar için okul yapılması için yıkıldı.

İzmir'de bulunan 92 yıllık Necatibey Ortaokulu, yerine "Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim" projesi kapsamında sığınmacılar için yeni bir okul yapılması için yıkıldı.

Okulun duvarlarının üzerinden dozerlerle geçilerek başlayan yıkım işlemi, kısa süre içerisinde ana binanın tamamen yıkılması ile devam etti.

Şehrin Ortasına Demografik Bomba

Söz konusu okulun yıkılacağı ve yerine Arap sığınmacılar için okul yapılacağı haberinin duyulması üzerine Konak ilçesindeki okulun önüne gelen vatandaşlar "Bu nezih şehrin merkezine neden demografik bomba konuluyor? Burası çağdaş ve modern bir kenttir. Biz mahallemizde şortla dolaşabiliyoruz. Buraya Afganlar, Suriyeliler gelirse kız çocuklarımızın güven içinde olacağını düşünmüyoruz. Şiddet vakalarını görüyoruz, bugüne kadar birçok şehirde yaşanan acı örnekler var" demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı Tepki Gösteren Partilileri Disiplin Kuruluna Vermekle Tehdit Etmişti

Necatibey Ortaokulu'nun yıkılacağının ve sığınmacılar için 19 ilde 167 okulun daha kurulacağını öğrenen vatandaşlar CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç'un çağrıları üzerine toplanmış ancak parti yetkilileri son anda alana gitmekten vazgeçmişti.

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre CHP teşkilatına alanda yapılacak basın toplantısının iptal edilmesi talimatını verenin CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı olduğu ortaya çıkmış, Salıcı'nın aksi halde partilileri disiplin kuruluna vermekle tehdit ettiği bildirilmişti.

İstiklal Kahramanı Mustafa Necati'nin Adını Taşıyan Okul Yıkıldı Yerine Sığınmacılar İçin Okul Yapılacak