İstiklal Marşı Okunduğu Sırada Çalışan İşçi 'Saygısızlık' İddiasıyla Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Rize'de İstiklal Marşı okunduğu sırada çalışan işçi saygısızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Pazar ilçesinde meydana gelen olayda Mesut Yılmaz İlkokulu'nda öğrenciler İstiklal Marşı'nı okudukları esnada inşaat çalışmasını sürdüren 19 yaşındaki işçi Yılmaz Şahin'i polis gözaltına aldı.

Şikayet üzerine gözaltına alındığı belirtilen Şahin'in gözaltı sebebi olarak "İstiklal Marşı'na saygısızlık" gerekçesinin öne sürüldüğü belirtildi.

Gözaltı olayına tanık olan kardeş Mehmet Şahin, "Çalıştığımız inşaatın karşısında bulunan Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu’nda öğrenciler İstiklal Marşı öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulundukları esnada biz de saygı duruşunda bulunduk. Daha sonra İstiklal Marşı okunmaya başlayınca kardeşim inşaat balkonunda matkap makinesini çalıştırarak çalışmasına devam etti. Şikâyet üzerine polisler geldi, İstiklal Marşı esnasında bizim saygısızlık ettiğimizi, bu nedenle polis merkezine gideceğimizi söylediler" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Şahin'in gözaltına olduğunu belirten Mehmet Şahin, "İstiklal Marşı öncesi saygı duruşunda da bulunduk. Ancak sonraki süreçte art niyetsiz çalışan kardeşimin bu davranışı, İstiklal Marşı ve Atatürk’e saygısızlık olduğu gerekçesiyle gözaltı işlemi gerçekleşti. Kesinlikle ortada bir art niyet yok, her şey bir anda gelişti" şeklinde konuştu.

Olayın duyulmasının ardından devlet töreni esnasında Cumhurbaşkanı ayağa kalkmış olmasına rağmen oturmaya devam eden dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu görüntüleri akıllara geldi.

İstiklal Marşı Okunduğu Sırada Çalışan İşçi Hakkında Saygısızlık İddiasıyla Gözaltı