İstiklal Saldırısı Davası Başladı

TAKİP ET

13 Kasım'da Kürtçü Terör Örgütü PKK tarafından, İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırının davası başladı.

Kürtçü terör örgütü PKK tarafından 13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırının davası görülmeye başlandı. Caddeye bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır'ın da arasında bulunduğu 36 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya Ahlam Albashır'ın da bulunduğu tutuklu 15 sanık ve avukatları ile 14 müşteki katıldı. Tutuklu 12 sanığın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada bazı müştekilerle yakınları da hazır bulundu.

İddianamenin Arapça çevirisinin eline geçmediğini gerekçe gösteren Ahlam Albashır, savunmasını iddianame eline geçtikten sonra yapacağını tercüman aracılığı ilettikten sonra savunmasını bir sonraki celsede yapmak istediğini belirtti.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kürtçü terör örgütü YPG/PYD'nin özel istihbarat elemanı olan sanıklar Ahlam Albashır ve Bilal el-Hacmaus'un örgüt tarafından özel eğitime tabi tutulup talimatlandırılarak patlayıcı malzeme eşliğinde Türkiye'ye gönderildiklerinin tespit edildiği belirtiliyor.

Terörle Mücadele Daire Başkanlığının yaptığı araştırma ile bombalı saldırı eylemini organize edip talimatını veren örgütün sözde yönetim kadrosundaki Cemil Bayık, Hülya Oran, Sabri Ok, Saliha Bişkin, Velid Halil, Layika Gültekin, Fehman Hüseyin ve Ferhat Abdi Şahin ile Khalil Manja Hussein (Halil Menci) hakkında yakalama emri düzenlendiği kaydediliyor.

Talep Edilen Cezalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianemede, 36 sanığın "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "tasarlayarak, bombalama suretiyle çocuğa karşı adam öldürme", "tasarlayarak, bombalama suretiyle adam öldürme", "tasarlayarak, bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüs etme", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" ve "göçmen kaçakçılığı" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

 

istiklal caddesi bomba saldırı bombalı saldırı ahlam albashır kürtçü terör örgütü pkk ypg pyd istanbul cumhuriyet başsavcılığı iddianame