İstiklal Saldırısının Planlayıcısı, İstanbul'da Uzun Namlulu Silahlarla Poz Vermiş

TAKİP ET

İstiklal Caddesi patlamasının planlayıcısı olduğu belirtilen Ammar Jarkas'ın İstanbul Gaziosmanpaşa'da uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesabından herkese açık olarak paylaştığı ortaya çıktı.

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde Kürtçü terör örgütü YPG tarafından bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 81 vatandaşımız yaralandı.

Saldırıyı düzenleyen terörist Ahlam Albashir ve saldırının planlayıcısı olarak açıklanan Ammar Jarkas kısa süre içinde derdest edildi.

Saldırıya ve saldırganlara ilişkin dikkat çekici bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre Ammar Jarkas'ın Türkiye'de Zrak Rent A Car adlı bir araç kiralama şirketi kurduğu ortaya çıktı. 13 Şubat 2020'de şirketin sayfasını Facebook hesabından paylaşan Muhammed Ammar Jarkas ve Suriyeli Marwan Barwdji adına kayıtlı olarak Ocak 2020'de Esenyurt'ta 200 bin lira sermayeyle kuruldu.

Tanklarla, Silahlarla Poz Verip Paylaşmış

Jarkas Haziran 2021 şirketteki payını Barwdji'ye devretti ve şirketin adı "Zrak Group Tekstil Oto Kiralama Danışmanlık Hizmetleri" olarak değiştirildi ve Küçükçekmece'ye taşındı. Bu yılın Temmuz ayına gelindiğinde Barwdji, Yaser Baroudji'yi şirkete ortak yaptı. 

Ammar Jarkas'ın Facebook hesabından tanklar ve silahlarla verdiği pozları paylaştığı ortaya çıktı.

Jarkas'ın Ekim 2017'de İstanbul Gaziosmanpaşa'dan paylaştığı bir fotoğrafta uzun namlulu silahlarla poz verdiği görülüyor.

Ankara'da 5 Afgan'ı Öldüren Zanlının Afganistan'a Kaçtığı Ortaya Çıktı

istiklal caddesi saldırısının planlayıcısı istanbul uzun namlulu silahlarla verdiği poz pozları paylaşmış