İstismara Özendiriyorlar: Torununu İstismar Eden Dede Çeşitli Bahanelerle Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Adana'da erkek torunu A.K.A.'ya (5) nitelikli cinsel istismarda bulunan 69 yaşındaki erkek, yaşı bahane edilerek tutuklanmadı.

İstismar 2019 yılının temmuz ayında 5 yaşındaki çocuğun ailesine dedesiyle görüşmek istemediğini söylemesiyle ortaya çıktı. Osmaniye'de uzun yıllardır mimarlık yapan A.A., iddiaya göre zaman zaman Adana'ya gelerek torunuyla vakit geçiriyordu. 

Bir süre sonra çocuklarının içine kapandığını gören O.A. ve G.A. çifti, A.K.A.'nın dedesiyle yalnız kalmak istemediğini söylemesi üzerine durumdan şüphelendi. Aile, küçük çocuğa bunun sebebini sorduğunda ise dedesinin kendisine istismarda bulunduğunu işaret eden cevaplar aldı. Çocuğun ebeveynlerinin A.A.'dan şikayetçi olması üzerine, geçen yıl 8 Mart'ta gözaltına alınan A.A., tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

28 Yıl Ceza Aldı ama Serbest Bırakıldı

Mahkeme heyeti sanık A.A.'yı, çocuğa nitelikli cinsel istismar suçundan 28 yıl hapis cezasına çarptırdı fakat sonrasında skandal bir karara imza atarak yaş durumu, duruşmalara düzenli katılma ve çeşitli hastalıklar nedeniyle sanığın tutuklanmamasına karar verdi. 

Yurt Dışı Yasağı ve Ayda Bir İmza Cezası

Çocuğa istismarda bulunmuş gibi değil de hakaret etmiş gibi ceza alan A.A. yalnızca yurt dışına çıkma yasağı ve ayda bir imza atma cezası aldı. Karara karşı çıkan ailenin avukatı Sığırcı, “Bu suçtan 28 yıl hapis cezası almış bir sanığın tutuklanmamasının hukuken bir izahı yoktur. Her türlü itirazı yapacağız. Zaten savcılık bir önceki celse mütalaasında sanığın hükmen ceza alarak tutuklanmasını talep etmişti. Muhtemelen savcılık da itirazda bulunacak. Bu karar insanlarda 28 yıl alsam da tutuklanmayacağım izlenimi yaratabilir. Olayın ilk başından itibaren bu tür sanıklar tutuklu yargılanmalıdır. Aile de perişan. İtirazımızın olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz.'' şeklinde konuştu.

dede torun istismar adana cinsel istismar serbest 28