İstismarcı Hoca Daha Önce Şikayet Edilmiş Ancak Ciddiye Alınmamış

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Erzurum'da bulunan bir Kuran kursunda birçok çocuğun istismara uğradığı ortaya çıkmıştı.

Diyanet'e Bağlı Kuran Kursunda 7 Çocuk Cinsel İstismara Uğradı


7 çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıkan Palandöken ilçesindeki Hacı Bahattin Evgi yatılı erkek Kuran kursunda yaşananlar, Erzurum Valisi Okay Memiş tarafından da teyit edildi.

Kursta gönüllü denetçi olarak görevli olan zanlı kaçmak istediği Yozgat yolunda yakalandığı ve istismarcı hocanın işlemlerinin Yozgat'ta sürdüğü bildirildi.

İstismara uğrayan iki çocuğun ailelerinin Gerçek Gündem'e verdiği bilgilere göre olay, geçtiğimiz perşembe günü kurstaki bir çocuğun annesine itirafıyla ifşa oldu. 

6 ay boyunca çocuklara hem şiddet uyguladığı hem de istismar ettiği belirtilen hocanın yaptıklarına ilişkin Gerçek Gündem'e konuşan aile yakınlarından biri "Biz oğlumuzu kursa verdiğimizde iyiydi. Bir zaman sonra içine kapandığını fark ettik. Aslında biz de şüphelenmiştik. Genel olarak kursu istemiyordu biz de ona yorduk. Yatılı bir kurstu bu ve haftasonu eve geldiğinde vücudunda morluklar görüyorduk. Soruyorduk kendisine, ‘arkadaşlarla oynarken düştük’ diyordu. Bir ara burnu kırıldı, kolu iki kere çatladı. Meğerse bu hoca yapıyormuş hepsini. İstismarın yanında şiddet de varmış" dedi.

Güvenlik Kameralarını Geceleri Ters Çeviriyormuş

Güvenlik kameralarını geceleri ters çevirdiği belirtilen hocanın yaptıklarına ilişkin konuşan bir anne ise "İçki de içiyormuş bu kişi sürekli. Gece olunca kameraları çeviriyormuş. Sürekli halde sistematik olarak taciz ve istismar söz konusu. Çocuklar da seslerini çıkarmamışlar. Tehdit etmiş" ifadelerini kullandı.

Bazı ailelerin verdiği bilgilere göre hocanın çocuklara hırsızlık bile yaptırdığı iddia edilirken istismarcı hocanın daha önce başka bir hoca tarafından şikayet edilmesine karşın olayın ciddiye alınmadığı ortaya çıktı.

İstismara uğrayan çocukların belirttiğine göre istismarcı hocanın kurs dışında tecavüz ettiği bir kadının videosu telefonunda kayıtlı bulunuyor.

erzurum palandöken kuran kursunda çocuk istismarı istismarcı hoca daha önce şikayet edilmiş