Istranca Ormanları'nda Bir Vatandaşın Bağı İzinsiz Olarak Kazıldı

TAKİP ET

Trakya'nın Istranca Ormanları'nın Tozaklı Köyü Kil ve Kömür Ocağı işletmesinin izinsiz olarak bir vatandaşın tarlasına girerek kazı yaptığı ve büyük çukurlar açtığı ortaya çıktı.

Trakya’nın Istranca Ormanları’nın Tozaklı Köyü Kil ve Kömür Ocağı işletmesinin izinsiz olarak bir vatandaşın tarlasına girerek kazı yaptığı ve büyük çukurlar açtığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, şarap üreticisi olan Mustafa Çamlıca’nın, bağ yapmak için satın aldığı 5 dönüm tarla vasfındaki arazi kil ve kömür ocağı işletmesi tarafından izinsiz olarak kazıldı. Bu talanın ardından tarlasının geri getirilemeyeceğini  aktaran Çamlıca, bu araziyi bölgedeki kil için aldığını ve bu kil sayesinde bağ üzümlerinin çok değerli olduğunu ifade etti.

Tozaklı Köyü Kil ve Kömür Ocağı işletmesi, Çamlıca’dan habersiz Lüleburgaz, Pınarhisar Tozaklı köyündeki 5 dönüm tarlasına bırakması gereken 20 metre mesafeyi de bırakmayarak girdi ve kazı gerçekleştirdi. Kazı sonucunda arazide derin çukurlar oluştu.

Çamlıca, işletme hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu ocakların denetiminin çok zayıf olduğunu söyleyen Çamlıca’nın avukatı İlhan Durmuş da “Araziler talan edildikten sonra bize tek alternatif tazminat davası açmak kalıyor. Müvekillim yüksek tazminat değil, sadece tarla istiyor. Bağ ekmek istiyorsunuz. Bu da hakkınız” şeklinde konuştu.

ıstranca ormanı kazı traky tozaklı kil ve kömür ocağı