İsveç Başbakanı Andersson: Göçmen Gettoları İstemiyoruz

TAKİP ET

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, büyük kentlerin bazı bölgelerinde meydana gelen etnik yığılmalara karşı olduklarını söyledi.

Başbakan Andersson, Dagens Nyheter gazetesine verdiği demeçte, "İsveç'te Çin Mahallesi, Somali Mahallesi ve İtalya'daki gibi gettolar istemiyoruz." ifadesini kullandı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, büyük şehirlerin bazı mahallerinde etnik yığılmalara son verilmesi gerektiğini savunarak, İtalya'daki gibi göçmen gettoları istemediklerini belirtti.

Andersson, Göçmen ve Entegrasyon Bakanı Anders Ygeman'ın, ülkesinde göçmenlerin oturduğu mahallelerin yüzde 50'sine İskandinavya kökenli kişilerin yerleştirilmesi önerisine destek verdi.

Danimarka'da 2018'de yürürlüğe giren "Getto Yasası"nı savunan Göçmen ve Entegrasyon Bakanı Anders Ygeman, Dagens Nyheter gazetesine 21 Ağustos'ta verdiği demeçte, göçmenlerin nüfusunun yüzde 50'nin üzerinde olduğu mahallelere İskandinavya kökenli kişilerin yerleştirilmesini ve göçmenlerin de zorunlu olarak başka bir mahalleye taşınmasını istemişti.

 

isveç göçmen mahallesi göçmen gettoları magdelana andersson