İsveç Başbakanı: Mültecilerin Entegrasyonunda Başarısız Olduk, Çete Suçları Arttı

TAKİP ET

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ülkesinin mültecilerin entegrasyonunda başarısız olduğunu açıkladı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ülkesinin son yirmi yılda kabul ettiği göçmenleri toplum entegre etmekte başarısız olduğunu ve bunun çete suçlarına yol açtığını söyledi.

Organize suçlarla mücadele için bir dizi girişim başlatan Andersson İsveç'te radikal İslamcı ve aşırı sağcıların yuvalanmasına izin verildiğini söyledi. 

Ay başında Danimarka ve İsveç vatandaşı aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan'ın bir yürüyüşte Kuran yakması ve göçmen mahallelerinde tekrar edeceğini söylemesinin ardından patlak veren şiddetli gösterilerde yüzden fazla polis yaralanmıştı.


"Ayrışmaya O Kadar Çok İzin Verildi ki Paralel Toplumlar Oluştu"


Basın toplantısında konuşan Andersson "İsveç'te ayrışmaya o kadar çok izin verildi ki artık paralel toplumlar oluştu. Aynı ülkede ama tamamen farklı realitelerde yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son yirmi yılda İsveç'te ikamet eden mülteci sayısı iki katına çıkarak 2 milyona ulaştı. Bu ülke nüfusunun beşte biri anlamına geliyor. 

Andersson "Göçün çok yüksek olduğu bir dönemde entegrasyon çok zayıf kaldı. Toplum çok zayıftı, polisin ve sosyal hizmetlerin yeterli kaynağı yoktu" ifadelerini kullandı.

2015 yılındaki göç krizi sırasında AB içerisinde kişi başına düşen göçmen bakımından en fazla sığınmacıyı kabul eden İsveç sonrasında göç politikasını sıkılaştırdı.

İsveç şu anda birlik içerisinde göçe karşı en zorlayıcı politikalara sahip ülkelerden biri haline geldi. 

Norveç'te 'Entegrasyon' Eğitimi: Sığınmacılar Entegre Edilebilir mi?



isveç magdelana andersson mülteci entegrasyonu mülteciler isveç mültecileri