İsveç Başbakanı: Türkiye'ye Verdiğimiz Sözleri Yerine Getireceğiz

TAKİP ET

İsveç'in NATO'ya katılım süreci hakkında konuşan Başbakan Ulf Kristersson, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek terör kanunuyla Türkiye'nin beklentilerini karşılayacaklarını söyledi.

İsveç’in NATO’ya katılım süreci hakkında konuşan Başbakan Ulf Kristersson, 1 Haziran’da yürürlüğe girecek terör kanunuyla Türkiye’nin beklentilerini karşılayacaklarını söyledi.

"Türkiye’nin kararına saygı duyuyoruz"

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO’ya girebilmesinin Türkiye’nin kararına bağlı olduğunu belirtti. Aftonbladet gazetesine konuşan Kristersson, Finlandiya’nın NATO üyeliğinin onaylanmasından memnun olduklarını ancak İsveç’in dışarıda kalmasının tehlikeli bir durum yarattığını ifade etti.

Kristersson, “NATO’nun içinde olmadığımız için burukluğumuzu da bildirdim. Ülke olarak şu anda çok tehlikeli bir durumda yaşıyoruz, bunun anlaşılmasının zamanı geldi. Artık iş tamamen Türkiye’ye bağlı, Türkiye’nin vereceği karara da son derece saygı duyuyorum” dedi.

"Terör kanunu 1 Haziran’da yürürlüğe girecek"

Türkiye’nin, İsveç’in NATO üyeliğini onaylamamasının nedenlerinden birinin terörle mücadele konusunda yeterli adım atılmaması olduğu biliniyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik de geçtiğimiz günlerde İsveç’te Kürtçü terör örgütü PKK sempatizanlarının eylem yapmasını eleştirerek, İsveç’in NATO savunmasına nasıl katkı vereceğinin sorgulandığını söylemişti.

Kristersson ise bu konuda Türkiye’ye verilen sözlerin yerine getirileceğini vurgulayarak, “Çünkü 1 Haziran’da yürürlüğe girecek bir terör kanunu var, işte o zaman Türkiye’ye verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.

(AA)

ulf kristersson nato isveç