İsveç, FETÖ Üyesi Bülent Keneş'in Türkiye'ye İadesini Reddetti

TAKİP ET

İsveç Yüksek Mahkemesi, Fetullahçı terör örgütü mensubu Bülent Keneş'in Türkiye'ye gönderilmesine yönelik iade talebini kabul etmedi.

İsveç Yüksek Mahkemesi, FETÖ  mensubu Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesini reddetti. Mahkeme, Keneş'e yönelik bazı suçlamaların İsveç'te suç teşkil etmediğini, davanın siyasi niteliğinin ve Keneş'in tutuklandığında mülteci olarak İsveç'te bulunmasını iade talebine red vermelerinin gerekçeleri olarak açıkladı.

Erdoğan İsmini Vermişti

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'u 8 Kasım'da ağırladığında Bülent Keneş'in ismini vermişti. Erdoğan Keneş için, " "Özellikle yapmış olduğumuz görüşmedeki hedef, terörle mücadelede İsveç'in bu noktadaki tutumu. Bu rakamların 30, 70 veya 100 olması tartışılabilecek konular. Şu anda FETÖ'cü Bülent Keneş'in İsveç'ten Türkiye'ye deport edilmesi bizim için önemli. Biz bu konuda İsveç'in daha hassas davranmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

*Fethullahçı terörist Bülent Keneş, Today’s Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmenliğini yapıyordu. Cumhuriyet değerlerini hedef yazılar yayınlayan mürteci terörist, halen İsveç'te yaşıyor. 

bülent keneş fetö zaman gazetesi isveç akp recep Tayyip Erdoğan