İsveç Güvenlik Servisi: PKK, Terörü İsveç'ten Gelen Para ile Finanse Ediyor

TAKİP ET

İsveç Güvenlik Servisi, Kürtçü terör örgütü PKK'nın tehdit ve şiddet kullanarak ülkeden gasp ettiği parayı terörü finanse etmek için kullandığını açıkladı.

İsveç Güvenlik Servisi'ne bağlı Güvenlik Polisi Operasyon Müdürü Fredrik Hallström, Kürtçü terör örgütü PKK'nın İsveç'te, özellikle Kürtler üzerinde baskı kurarak, tehdit ederek ve şiddet kullanarak paralarını gasp ettiğini ve bu parayı terörü finanse etmek için kullandığını açıkladı.

Güvenlik Polisi Terörle Mücadele Operasyonları Müdürü Susanna Trehörning de Hallström'ün yaptığı açıklamaları doğrulamasının yanı sıra bu Kürtçü terör örgütü PKK'nın bu gasp düzenini hem İsveç'te hem de birçok ülkede uzun yıllardır sürdürdüğünü ekledi.

'Yalnızca Tek Bir Kişiyi Yargılamayı Başardık'

İsveç menşeili Smnytt gazetesinin haberine göre geçtiğimiz yıl Stockholm'de, Kürtçü terör örgütü PKK mensubu bir terörist, bir iş adamını 100 bin İsveç kronu getirmeye zorladı ve bu sebepten dolayı hapis cezası aldı. Ayrıca İsveç'te bu ve buna benzer suçların sürekli olarak işlenmesine rağmen bu davanın, türünün tek örneği olduğu belirtildi.

Bu davada ise polisin mahkemeye sunduğu soruşturma belgelerinde, yakalanan teröristin uluslararası gasp düzeninde sadece bir piyon olduğunu ortaya koyduğu belirtildi. 

Trehörning ayrıca, teröristin yargılandığı davada aldığı cezanın herhangi bir caydırıcılığı olmadığının ve Kürtçü terör örgütü PKK mensuplarının aynı suçları işlemeye devam ettiğini de ifade etti.

'Gasp Faaliyetlerini Durdurmak Neredeyse İmkansız'

İsveçli yetkililer, Kürt terör örgütü PKK'nın ülkedeki gasp faaliyetlerini durdurmanın neredeyse imkansız olduğunu söylerken bu faaliyetlerin durdurulması için çok büyük çapta bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini ifade ediyor.

Trehörning, suçun öncelikle haritasının çıkartılıp daha sonranın paranın vardığı noktanın terör faaliyeti olduğunu kanıtlaması gerektiğini ifade etti.

Diğer yandan Fredrik Hallström ise Kürtçü terör örgütü PKK'nın işlediği suçların diğer örgütler ile örtüştüğünü saptadıklarını söylerken bu operasyonlar üzerinde daha fazla çalışma gerçekleştireceklerini açıkladı.

İsveç PKK terör örgütü kürtçü terör örgütü terör finansmanı