İsveç Parlamentosundaki Peşmerge, Hükümete Ateş Püskürdü

TAKİP ET

Eski peşmerge İsveç milletvekili Kakabaveh, hükümete sert tepki gösterdi.

Kürtçü terör örgütü PKK/YPG destekçisi İsveç Milletvekili Amineh Kakabaveh, Türkiye ile anlaşan İsveç hükümetine sert tepki gösterdi.

Dün İspanya'daki NATO zirvesinde Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü memorandum imzalandı. Memorandumla İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin güvenlik endişelerini tatmin etmeyi taahhüt etti. Buna karşılık Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girişi önündeki vetoyu kaldırdı.

Andersson Kakabaveh'e Sözünü Tutmadı

İsveç parlamentosunun bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç hükümetine sert tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde parlamentoda yapılan güvensizlik oylamasında hükümet lehine oylamaya katılmamış ve hükümet düşmekten bir oyla kurtulmuştu. Bunun karşılığında Başbakan Magdalena Andersson Kürtçü terör örgütü PKK/YPG'ye desteğin sürmesini vadetmişti. Dün imzalanan memorandumda ise YPG, uluslararası bir metinde PKK'nın uzantısı olarak nitelendirildi.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya Arasında Üçlü Memorandum İmzalandı


Bunun üzerine Andersson hükümetine sert tepki gösteren Amineh Kakabaveh "Stokholm, Ankara'ya teslim oldu" dedi.

"Kara Bir Gün"

Hükümetin YPG'yi Türkiye'ye feda ettiğini belirten Kakabaveh, memorandumun imzalandığı günü "kara bir gün" olarak niteledi. Dışişleri Bakanı Annn Linde'yi hedef gösteren Kakabaveh, Linde'nin parlamentoda Dışişleri Komisyonu'na çağrılmasını talep etti. Kakabaveh "Aksi takdirde Ann Linde'nin Dışişleri Bakanı olarak hizmet etmeye devam etmesi güvensiz olacaktır" diye konuştu. 

İsveç Hükümeti Sallantıya Girebilir 

İranlı eski bir peşmerge olan Amineh Kakabaveh'in de desteğiyle önümüzdeki günlerde İsveç hükümeti parlamentoda güvensizlik oyuyla düşebilir.

isveç parlamentosundaki peşmerge hükümete ateş püskürdü amineh kakabaveh