İsveç'te Afgan Göçmen, 75 Yaşındaki Kadının Evine Zorla Girip, Başından Defalarca Bıçaklayarak Öldürdü

TAKİP ET

İsveç'te 23 yaşındaki Afgan göçmen, 75 yaşındaki bir kadının evine zorla girerek kadını dövüp, başından defalarca bıçaklayarak öldürdü.

İsveç'in Stockholm kentinde 23 yaşındaki Afgan göçmen Mohammad Jaghob, 75 yaşındaki bir kadının evine zorla girerek yaşlı kadını önce dövüp daha sonra başından defalarca bıçaklayarak öldürdü. Uyuşturucu etkisi altında olduğu belirtilen Jaghob'un daha sonra yaşlı kadının eşyalarını çalarak olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.

İsveç gazetesi Samnytt'de yer alan habere göre kurban yaşlı kadının kızı, annesinden haber alamayınca polise haber veriyor. Olay mahaline giden ekip eve girdiğinde ise yaşlı kadının cansız bedenini kanlar içerisinde buluyor. İsveç polisine konuşan apartman sakinleri ise çığlık sesi duyduklarını ancak kimsenin daireye gitmediğini ve polise haber vermediğini ifade ediyor. 

Cinayetten sonra İsveç polisi, Mohammad Jaghob'un katlettiği kadının banka kartını kullandığını tespit etti. Takip altına alınan kartın bir takside kullanılması neticesinde takside bulunan kameradan tespit edilen Jaghob, tutuklandı.

2018 yılında 'refakatsiz çocuk mülteci' statüsünde İsveç'e geldiği öğrenilen Mohammad Jaghob'un, polise verdiği ifadesinde ise uyuşturucu etkisi altında olduğunu, kendisini takip eden düşmanlardan kaçmaya çalıştığını ve yaşlı kadını da düşmanlarından biri olduğunu düşünerek bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

18 Ekim tarihinde tutuklanan Jaghob, Stockholm Bölge Mahkemesi'nde cinayetle yargılanıyor.

 

İsveç afgan mülteci cinayet göçmen afgan göçmen