İsveç'te, 'Eritre Temalı' Kültür Festivali, Eritre Hükümetinin Karşıtları Tarafından Basıldı: 52 Yaralı

TAKİP ET

İsveç'te Eritre kültür festivalinde, Eritre hükümetinin karşıtlarının saldırısı sonucu 52 kişi yaralandı.

İsveç’te 1990'lı yılalrdan bu yana düzenlenen “Eritre” temalı kültür festivalini, Eritre hükümetinin muhalifleri bastı. Çıkan olaylarda en az 52 kişi yaralandı.

İsveç gazetesi Expressen’e göre, Eritre hükümetine muhalif binlerce protestocu, festival alanındaki stant ve araçları ateşe verdi. Çıkan olaylarda en az 52 kişi yaralandı.

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, TT ajansına yaptığı açıklamada, “İsveç’e şiddetten kaçarak ya da geçici ziyaret amacıyla geliyorsanız, burada şiddete yol açmamalısınız. İsveç’in bu şekilde başka ülkelerin arasındaki anlaşmazlığın içine çekilmesi mantıklı değil.” dedi.

Polis sözcüsü Daniel Wikdahl de polisin olay yerinde bulunduğunu ve soruşturma başlatıldığını, saldırganlardan çok sayıda kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

İsveç’te 50 bine yakın Eritreli yaşıyor. İnsan hakları grupları Eritre'yi dünyanın en baskıcı ülkelerinden biri olarak tanımlıyor. Otuz yıl önce Etiyopya'dan bağımsızlığını kazanmasından bu yana , Eritre, hiç seçim yapmamış olan Isaias Afwerki'nin diktatöryası altındatarafından yönetiliyor .

eritre isveç eritre kültür festivali isveç eki eritreliler eritre hükümeti isais afwerki