İsveç'te Hükümet, Kürtçü Terör Örgütüne Destek Şartı Koşan Kürt Milletvekili Sayesinde Güvenoyu Aldı

TAKİP ET

Emine Kakabaveh, YPG'ye destek talep etmişti.

İsveç parlamentosunda İran kökenli bir Kürt olarak yer alan bağımsız milletvekili Emine Kakabaveh, İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson'a karşı güvensizlik oylamasına katılmadı.

VOA'nın haberine göre Kakabaveh'in ülkede çete suçlarının artması nedeniyle Adalet Bakanı Morgan Johansson'a karşı merkez sağın başını çektiği güvensizlik oylamasına katılmamasıyla güvenoylaması için gereken 175 sandalyeye ulaşamadı ve 174 sandalyede kaldı.

Bu, eski bir peşmerge olan ve İsveç'in Suriye'nin kuzeyinde Kürtçü terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG/PYD'ye destek vermesini talep eden Kakabaveh'in Başbakan Magdalena Andersson'u ikinci kurtarışı oldu. Andersson Kasım ayında göreve geldikten bir gün sonra istifa baskısıyla karşı karşıy kalmış, Kakabaveh'in araya girmesiyle kriz aşılmıştı. Adalet Bakanı'nın güvensizlik oyu alması halinde Magdalena Andersson hükümetin istifa edeceğini açıklamıştı. Kakabaveh hükümeti ayakta tutan isim oldu.

Türkiye, NATO'ya katılım başvurusu yapan İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine yönelik tutumu nedeniyle güvenlik endişelerini gerekçe göstererek iki ülkenin ittifaka katılımını veto etmişti.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya Girişini Onaylamak İçin Talepleri Sızdırıldı

Hükümete Destek İçin Şart Koşmuştu

İsveç meclisinde yer alan eski bir peşmerge olan Kakabaveh ise yaptığı açıklamalarla Suriye'deki Kürtçü terör örgütü yapılanmasını açıkça destekliyor ve İsveç'te bulunan bu örgütlerin mensuplarının terörist olmadığını iddia ediyor. Geçen cuma Reuters'a konuşan Kakabaveh hükümete İsveç'e bu örgütlerden gelenlerin terörist olmadığını iddiasını bir ilke olarak benimserse destek vereceğini söylemişti. 

isveç hükümet kürtçü terör örgütü destek şartı koşan kürt milletvekili sayesinde güvenoyu aldı Emine Kakabaveh