İsveç'teki Kürt Çetelerinin Terörü Çığrından Çıktı, Hükümet Acil Olarak Toplandı

TAKİP ET

TamgaTürk'ün daha önce gündeme taşıdığı İsveç'teki Kürt çete eylemlerine bombalı saldırılar ve yeni silahlı saldırılar da eklendi. Vatandaşlık satın alarak Türkiye'ye kaçan Kurdish Fox lakaplı Irak Kürdü uyuşturucu baronu Rawa Majid ile ilişkili silahlı saldırılarda 3 kişi daha öldü, bombalı saldırılarda ise 3 kişi yaralandı. İsveç Hükümeti acil olarak toplandı.

TamgaTürk'ün daha önce gündeme taşıdığı İsveç'teki Kürt çete eylemlerine bombalı saldırılar ve yeni silahlı saldırılar da eklendi. Vatandaşlık satın alarak Türkiye'ye kaçan Kurdish Fox lakaplı Irak Kürdü uyuşturucu baronu Rawa Majid ile ilişkili silahlı saldırılarda 3 kişi daha öldü, bombalı saldırılarda ise 3 kişi yaralandı. İsveç Hükümeti acil olarak toplandı.

İsveç'te son dönemde Kürt çetelerinin saldırıları gündemi meşgul ediyor.

İsveç devlet kanalı SVT'den edinilen bilgilere göre 25 Eylül'de Stockholm'ün Hässelby bölgesindeki bir eve bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi yaralandı. 30 ev ise tedbir amaçlı boşaltıldı. Polisin 2 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

Bu olayın ertesi günü Linkösing bölgesinde bir saldırı daha düzenlendi. Saldırıda 1 kişi yaralanırken 18 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Dün Stockholm'deki silahlı saldırılarda 2 kişi öldürüldü.

Bugün ise Uppsala'da bir bombalı saldırı daha düzenlendi ve 1 kişi öldü. 7 ev ise büyük zarar gördü. 25 yaşındaki bir kadın bombalı saldırı sonucu uykusunda öldü. Yan evdeki komşusunun çete üyesi olduğu ve asıl hedefin bu çete üyesi olduğu anlaşıldı.

Art arda gelen silahlı ve bombalı saldırılar üzerine İsveç Başbakanı, Adalet Bakanı ve Sivil Savunma Bakanı acil bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda saldırıların çete savaşları ile ilişkili olduğu ortaya kondu.

Geçtiğimiz günlerde Kurdish Fox lakaplı Iraklı Kürt uyuşturucu baronu Rawa Majid'in başını çektiği Kürt çetesi 3 çocuğu öldürmüştü. Bununla beraber çete üyelerinin yakını olduğu belirlenen yaşlı 1 kadın daha öldürülmüştü. Bu hafta içerisinde öldürülen kişiler ile beraber çete çatışmalarında 1 ayda ölen kişi sayısı 11'e yükseldi. Rawa Majid'in vatandaşlık satın alarak Türkiye'ye kaçtığı ve İsveç'e iadesinin reddedildiği ortaya çıkmıştı.

Başbakan Ulf Kristersson, silahlı ve bombalı saldırıların ardından konu hakkında konuştu ve çeteleri "zamanımızın yerli teröristleri" olarak nitelendirdi.

İsveç'te 2 Kişi Daha Öldürüldü: Olayın Kürt Çeteleriyle Bağlantısı Araştırılıyor

Kürt Çetesi İsveç'te 13 Yaşındaki Bir Çocuğu Katletti

rawa majid isveç rawa majid isveç kürt çete kürt çeteler kürt mafya kurdish fox kürt tilkisi isveç bombalı saldırı