İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanları Geliyor: Erdoğan'dan 'Yorulmasınlar' Açıklaması

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme talebine ilişkin açıklama yaptı.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgale kalkışması ve diğer ülkelere karşı saldırganlığının ardından birçok partner ülke, NATO'ya katılmaya yönelik adımlarını hızlandırdı.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım için başvuracakları açıklandı. Buna ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Olumlu bakmıyoruz" demiş ve İskandinav ülkelerinin "adeta terör örgütü misafirhanesi gibi" olduklarını söylemişti.

Son olarak iki NATO adayı ülkenin Dışişleri Bakanlarının Türkiye'ye geleceği açıklandı. 

İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanları Türkiye'ye Geliyor

"Yorulmasınlar"

Cezayirli mevkidaşı Cumhurbaşkanı Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık ve net bir tavrı söz konusu değil. Bu süreç içerisinde biz terör örgütlerine karşıyız deseler bile, teröristleri teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var" dedi.

"Pazartesi günü Türkiye'ye geleceklermiş" diyen Erdoğan, "Bizi ikna etmeye mi gelecekler?Kusura bakmasınlar yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz" diye konuştu.

isveç dışişleri bakanı geliyor türkiye erdoğan boşuna yorulmasınlar açıklaması finlandiya nato recep Tayyip Erdoğan Abdülmecid Tebbun