İsveç'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı

TAKİP ET

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström'e, İsveç makamlarının terör örgütlerine verdiği destekten duyulan rahatsızlık iletildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin terör unsurlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in de terörist elebaşılarıyla video konferans yoluyla görüşme yapması şiddetle kınandı. Ayrıca İsveç'in, Suriye'nin kuzey doğusunda PKK/YPG terör örgütünün güdümündeki ayrılıkçı Suriye Demokratik Güçleri ve Suriye Demokratik Konseyi ile son dönemde kamuoyuna açık şekilde temaslarını arttırmasından duyulan rahatsızlık iletildi.

Büyükelçiye, İsveç'in muhatap aldığı şahısların AB tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK mensupları olduğu, PKK elebaşılarının da bu gerçeği kendi ağızlarıyla alenen doğruladığı, bu teröristlerin Suriye’nin kuzey doğusunda farklı bir isim altında eylemlerini sürdürmelerinin bu gerçeği değiştirmediği, İsveç’in bu tehlikeli siyasetiyle sadece Suriye’nin toprak bütünlüğü ile Türkiye’nin güvenliğini hedef alanlara destek olmakla kalmayıp aynı zamanda uluslararası hukuku da açıkça çiğnediği, böylece ikili ilişkilere ciddî zarar vermeyi sürdürdüğü belirtildi.

Ayrıca İsveç makamlarının terör örgütlerine destek vermemesi, Suriye’nin birliği, toprak bütünlüğü ve kalıcı istikrarı için çaba harcaması istendi. Türkiye'nin, DEAŞ ve PKK terör örgütleriyle mücadelesini arkalarındaki destekçilerinden bağımsız olarak kararlılıkla sürdüreceği mesajı da Büyükelçi Herrström'e iletildi.

Dışişleri Bakanlığı İsveç Türk Dışişleri İsveç teröre destek PKK YPG DEAŞ DAEŞ IŞİD DAİŞ İslamcı terör Suriye kürtçü terör İsveç Dışişleri Ann Linde