İsveçli Gencin Kürtçü Gruptan Yediği Dayak Yeniden Gündeme Geldi

TAKİP ET

NATO'ya katılmak isteyen İsveç, Kürtçü terörle bağlarını korumayı sürdürecek mi?

Dün İsveç parlamentosunda yapılan güvenoylamasında İran kökenli eski bir peşmerge olan Kürt milletvekili Emine Kakabaveh'in oylamaya katılmamasıyla 1 oy farkla hükümet düşmekten kurtuldu. 

Emine Kakabaveh'in bunun karşılığında Başbakan Magdalena Andersson'dan Kürtçü terör örgütü PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki yapılanması YPG/PYD'ye desteğin artırılmasını talep etti.

İsveç'te Hükümet, Kürtçü Terör Örgütüne Destek Şartı Koşan Kürt Milletvekili Sayesinde Güvenoyu Aldı


Andersson'un Kakabaveh'in yardımıyla hükümetini kurtarmasıyla NATO'ya katılım başvurusunu veto eden Türkiye'nin taleplerine karşı takınacağı tutum tartışılmaya başladı.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya Girişini Onaylamak İçin Talepleri Sızdırıldı


Derken 2018 yılında İsveç'in Göteborg kentinde PKK destekçileri tarafından sokak ortasında darp edilen bir İsveçlinin görüntüleri yeniden gündeme geldi. Kürtçü grubun yaptığı yürüyüş sırasındaki rahatsız edici davranışlarına tepki gösteren 28 yaşındaki İsveçli genç kendi memleketinde Kürtçü terör örgütü destekçileri tarafından darp edilmiş ve kafasına 7 dikiş atılmıştı. İronik olarak dün yapılan güvenoylaması da İsveç'te son yıllarda artan sokak olayları ve çete saldırıları karşısında vazifesini layıkıyla yerine getirmediği için eleştirilen Adalet Bakanı'na karşı yapılmıştı. Güvenoylamasında eski peşmerge Emine Kakabaveh'in desteğiyle hükümet düşmedi.

isveç isveçli gencin kürtçü gruptan yediği dayak yeniden gündeme geldi